Az észak-balatoni vonalon helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés

2014. szeptember 18. csütörtök, 12.05

Frissítés 11.30 órakor

Az észak-balatoni vasútvonalon helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés, a délelőtt meghibásodott biztosítóberendezést helyreállították.

Amint azt a MÁVINFORM nemrég közölte: csütörtökön 9 óra 45 perckor elromlott a vasúti biztosítóberendezés az észak-balatoni vonal egy szakaszán, emiatt Badacsonytomaj és Badacsonytördemic-Szigliget között nem működik teljes körűen most a berendezés, a vasúti sorompók sem. A műszaki hiba miatt a vonatok ezen a szakaszon lassabban, a vasúti átjárók előtt pedig csak 15 km/órás sebességgel közlekedhettek. Mindezek időveszteséget, 15-20-30 perccel hosszabb menetidőt okoztak a Székesfehérvár – Balatonfüred – Tapolca vasútvonalon. Az észak-balatoni vasútvonalon a menetrendszerű vonatközlekedés a koradélutáni órákra helyreállhat.


Előzmény:

Csütörtökön 9 óra 45 perckor elromlott a vasúti biztosítóberendezés az észak-balatoni vonal egy szakaszán. A vonatok menetideje emiatt 15-20-30 perccel meghosszabbodik.

Badacsonytomaj és Badacsonytördemic-Szigliget között nem működik teljes körűen most a biztosítóberendezés, a vasúti sorompók sem. A műszaki hiba miatt a vonatok ezen a szakaszon lassabban, a vasúti átjárók előtt pedig csak 15 km/órás sebességgel közlekedhetnek. Mindezek időveszteséget, 15-20-30 perccel hosszabb menetidőt okoznak a Székesfehérvár – Balatonfüred – Tapolca vasútvonalon.

A vasúttársaság arra kéri a gépjárművezetőket és a gyalogosokat is – fokozottan figyeljenek a vasúti átjáróban, csak akkor menjenek át a síneken, ha a biztonságos feltételekről meggyőződtek!