Ausztriában jelentős fennakadásokat okoz a havazás

2019. január 10. csütörtök, 17.37 / Utolsó módosítás: 2019. január 17. csütörtök, 11.40

Frissítés: 01.16. 9.50

Landeck-Zams – Bludenz között továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Langen am Arlberg – St. Anton am Arlberg között a közúton ismét elindult a forgalom, így ezen a szakaszon is vonatpótló buszok közlekednek a vonatok helyett. A korlátozásokat az időjárási körülmények függvényében előre láthatóan 18-án pénteken 18 óráig tartják fenn.


2019. január 15. - Az osztrák (ÖBB) vasútvonalakon továbbra sincs lehetőség vasúton közlekedni Landeck-Zams – Bludenz között. Vonatpótlók viszik az utasokat. Az útviszonyok miatt Langen am Arlberg – St. Anton am Arlberg között nem lehetséges autóbuszos pótlás. 
http://fahrplan.oebb.at/bin/help.exe/dn?tpl=showmap_external


Frissítés: 5:00

A jelenlegi információk alapján:

  1. München felé a közlekedés hosszabb menetidőkkel fenntartható.
  2. Zürich felé Landeck és Bludenz között vonatpótló autóbuszok közlekednek

Az eddig hivatalosan kapott értesítések alapján az Ausztria-Svájc viszonylatban ma 17 óráig várható fennakadás.


Előzmény:

Az osztrák vasúttársaság értesítése alapján Tirolban, Stájerországban, Salzburg és felső-Ausztria térségében a folyamatos, erős havazás, illetve a lavinaveszély miatt akadozik a vonatközlekedés. Több szakaszon vonatpótló autóbuszokra kell átszállni, a kerülőútirányok miatt esetenként 120 perccel is hosszabb lehet a menetidő. A korlátozásokat az időjárási körülmények függvényében január 15-ig tartják fenn. A hazánkba tartó nemzetközi járatok esetében eddig nem volt fennakadás, de előfordulhat, hogy némely vonat késve érkezik a hegyeshalmi határállomásra.

További információk az ÖBB oldalán olvashatók.

MÁVINFORM