Almásfüzitőnél helyreállt, Dunakeszinél meghibásodott a biztosítóberendezés

2014. szeptember 23. kedd, 08.56

Frissítés 8.40 órakor:

Az almásfüzitői állomáson a szakemberek megjavították a vasúti jelző- és biztosítóberendezést, helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés a győri vonalon.

Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között viszont elromlott a biztosítóberendezés, a váci vonalon 15-20 perces késések várhatóak.

A váci vonal Rákospalota-Újpest – Dunakeszi közötti vonalszakaszán reggel negyedkilenckor romlott el a nyíltvonali berendezés, ezért a sorompók sem működnek üzemszerűen. A vonatok a vasúti átjárók előtt lassabban, csupán 15 km/órás sebességgel haladhatnak a biztonság érdekében. A gépjárművezetőktől is fokozott figyelmet kér a vasúttársaság. A vasúttársaság elnézést kér a műszaki hiba okozta várakozásokért és késésekért. A szakemberek dolgoznak a berendezés helyreállításán, hogy mielőbb helyreálljon a vonatközlekedés a váci vasútvonalon.


Előzmény:

Kedd korareggel elromlott az almásfüzitői állomás vasúti jelző- és biztosítóberendezése, amely lassítja a vonatközlekedés. A Budapest – Győr közötti vonatok 20-30 percet késnek.

Az állomási berendezés hibája miatt a vonatok lassabban közlekednek, amely torlódásokat és késéseket okoz. A vasúttársaság elnézést kér a műszaki hiba okozta várakozásokért és késésekért. A szakemberek dolgoznak a berendezés helyreállításán, hogy mielőbb helyreálljon a vonatközlekedés a győri vasútvonalon.