Almásfüzítő és Komárom között újraindult a vonatközlekedés

2015. július 28. kedd, 19.05 / Utolsó módosítás: 2015. július 29. szerda, 03.59

Frissítés 2015. július 28-án 22:00 órakor:

Almásfüzítő és Komárom között este fél tíz előtt a másik vágányt is sikerült szabaddá tenni a biztonságos vonatközlekedéshez, immár mindkét pályán járnak a személyszállító vonatok. A késések fokozatosan csökkennek, a teljes menetrendszerű vasúti közlekedés szerda hajnalra áll helyre.


Frissítés 2015. július 28-án 20:30 órakor:

Almásfüzítő és Komárom között este fél kilenc előtt az egyik vágányt sikerült szabaddá tenni a biztonságos vonatközlekedéshez, újraindultak a személyszállító vonatok. A másik vágány felszabadítása is folyamatban van. A késések fokozatosan csökkennek, a teljes menetrendszerű vasúti közlekedés szerda hajnalra áll helyre.

A MÁVINFORM korábban közölte: a Budapest–Komárom–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon kedden este negyedhétkor a komáromi rendező állomásra behaladó tehervonatból – eddig ismeretlen okból – három teherkocsi kisiklott. A kisiklott teherkocsik mindkét vágányt elzárták a vonatközlekedés elől. A MÁV-START vonatpótló autóbuszokat rendelt ugyan a helyszínre, de nem sikerült buszokat beállítani, ezért az utasoknak várakozniuk kellett. A vonatközlekedésben jelentős torlódások, és órás, kétórás késések alakultak ki.

A menetrendszerű vonatközlekedés teljes mértékben szerda hajnalban állhat helyre. 


A Budapest–Komárom–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon baleset történt. Kedden 18:12 órakor a Komáromi rendező állomásra behaladó tehervonatból – eddig ismeretlen okból – két teherkocsi kisiklott. A kisiklott kocsik mindkét vágányt elzárják a vonatközlekedés elől.

A MÁV-START vonatpótló autóbuszokat rendelt a helyszínre, az utasok elszállítása céljából. A műszaki mentés ideje alatt – várhatóan két órahossza – a vonatközlekedésben jelentős késések alakulnak ki. A vasúttársaság a késésekért elnézést kér utasaitól. A vonatközlekedést a MÁV-csoport honlapján is nyomon követhetik az utasok (http://www.mavcsoport.hu/), vagy letölthetik az okostelefonra a Vonatinfó alkalmazást.

Budapest, 2015. július 28.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM