Vonattal az Utazás Kiállításra és még tovább…

2015. február 27. péntek, 09.34 / Utolsó módosítás: 2015. február 27. péntek, 09.35
A MÁV-START és a VOLÁN Egyesülés stratégiai együttműködési megállapodást kötött

Utazás kiállítás 2015.

A MÁV-START Zrt. belföldi és nemzetközi utazási ajánlatain kívül kedvezményekkel és nyereményekkel várja az érdeklődőket az Utazás Kiállításon. A vasúttársaság standmegnyitóján írták alá a MÁV-START és a VOLÁN Egyesülésstratégiai együttműködési megállapodását, amely a közösségi közlekedés versenyképességének fokozását szolgálja.

A hazai turizmus fejlődésének fontos előfeltétele a megfelelő közlekedési infrastruktúra biztosítása és fejlesztése. A MÁV-START folyamatosan arra törekszik, hogy az utasok igényeinek mind a szabadidős, mind a hivatásforgalmi, a belföldi és a nemzetközi utazások során egyre jobban megfeleljen. A menetrendi módosításoknak és a szolgáltatások bővítésének köszönhetően a vasúttársaság az utazókat rugalmasabb, kiszámíthatóbb, komfortosabb szolgáltatásokkal, újabb belföldi és nemzetközi ajánlatokkal várja, amelyekkel az Utazás Kiállítás „A” pavilonjának 203/A standján ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az Utazás Kiállítás MÁV-START standjának megnyitóján Zaránd György, a vasúttársaság vezérigazgatója és Bencsik Zoltán, a VOLÁN Egyesülés vezérigazgató-helyettese stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amely a közösségi közlekedés versenyképességének fokozását szolgálja. A kölcsönös előnyökön nyugvó partnerségi együttműködés célkitűzése a mobilitási igények kielégítésének fenntartható biztosítása, a közszolgáltatás versenyképességének növelése az egyéni közlekedéssel szemben, a közszolgáltatási személyszállításban összehangolt, egymásra épülő és egymást kiegészítő hálózatok működtetése, valamint az utasok magasabb színvonalon és integrált szolgáltatási csomagok keretében történő kiszolgálása.

Utazás kiállítás 2015.Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára beszédében üdvözölte a megállapodást, valamint hangsúlyozta, hogy a munkamegosztásra alapozva kell a személyszállító társaságok versenyképességét növelni. A vasúti- és a távolsági buszközlekedés jövőbeni fejlesztései meghatározók lesznek a komfortos és stresszmentes utazás szempontjából – tette hozzá Tasó László.

Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója a standmegnyitón beszélt a MÁV-csoport számos menetrendi, illetve komfortérzetet növelő fejlesztéséről. A szolgáltatásfejlesztésben jelentős lépés volt a díjmentes internet-elérési lehetőség kiterjesztése a vonatokon. Wifivel az InterCity- és az elővárosi közlekedés 770 kocsiját „okosította” a MÁV-START. A szintén 2013-ban kezdődött jármű-felújítási program terén is eredményes évet zárhatott a vasútvállalat. Eddig közel 350 kocsi festését, belső terét, műszaki berendezéseit korszerűsítette. „A vasúti személyszállítási szolgáltatás javítását célozza az év végéig forgalomba álló 42 korszerű, kényelmes FLIRT motorvonat beszerzése is. „Az alacsonypadlós, wifivel és korszerű utastájékoztatási rendszerrel ellátott járművek Budapest elővárosában közlekednek” – tette hozzá Zaránd György. Az új motorvonatok csaknem fele már forgalomba állt, a flotta 2015 végére lesz teljes.

Az osztrák vasúttársaságtól vásárolt ötvenöt használt kocsi első darabjai is üzembe állhatnak várhatóan március közepétől. A tervek szerint a műszaki előírásoknak megfelelő átalakítások, az úgynevezett fővizsga munkák után a miskolci honállomásra kerülnek, és a térség regionális, távolsági utasforgalmát kiszolgáló személyszállító vonatok szerelvényeiben futnak tavasztól. A fokozatosan forgalomba álló kocsik az elöregedett, korszerűtlen járműveket váltják ki, így a megújult járműparkkal tovább emelkedik a személyszállítási szolgáltatás színvonala az észak-kelet magyarországi vasúti régióban. A MÁV-START IC+ kocsijainakkifejlesztésével hosszú évek után éledt újra Magyarországon a vasúti személyszállító járműgyártás, ami a jövőben is sok embernek és számos hazai beszállítónak biztosíthat munkát. A tavaly október óta forgalomba állt saját fejlesztésű és gyártású két IC+ kocsi az ország több térségében szállítja már az utasokat.

Feldmann Márton, a MÁV-START értékesítési vezérigazgató-helyettese a nemzetközi vasúti összeköttetés javításával kapcsolatos beszédében kiemelte, hogy Bécs irányába két új vonat közlekedik, aminek köszönhetően Debrecen és Kecskemét is bekapcsolódhatott a közvetlen nyugat-európai összeköttetések rendszerébe. Idén nyáron a legfontosabb tengerparti üdülőhelyekre bővítik a vasúti eljutási lehetőségeket. Split-be a korábbi keddi és pénteki indulások mellett már vasárnap is biztosítanak közvetlen vonatot, Várnába heti kettőre növelik a közvetlen járatok számát, és hosszú idő után ismét elérhetővé válik átszállás nélkül Thesszaloniki is. A MÁV-START Zrt. új, Vonatinfo mobil applikációjával kapcsolatban elmondta: „egy vasúti közszolgáltatási személyszállító társasággal szemben az utazóközönség legfontosabb elvárása, hogy megbízható, kiszámítható legyen, a kötött pálya adta lehetőségekkel a legnagyobb mértékben éljen. A magyar vasúti hálózaton mérhető pontosság a modernizáció, elvégzett felújítások eredményeként javult, azonban a valós idejű utastájékoztatás továbbra is az egyik legfontosabb eszköz a kiszámítható szolgáltatás biztosításában, ezt kívánjuk elérhetővé tenni nem csak honlapunkon, hanem az utasaink mobiltelefonjain önálló alkalmazásként utazástervezéssel és számos egyéb kiegészítő szolgáltatással együtt. A MÁV-START Vonatinfo applikációja a mobiltelefonok többségére a mai naptól elérhető.” 

A belföldi forgalomban számos vonalon javultak az eljutási lehetőségek, bővült a választható vonatok száma, valamint Székesfehérvár–Budapest és Székesfehérvár–Veszprém között új menetrendi struktúra áll az utazóközönség rendelkezésére. Csökkent a menetidő Székesfehérvárról Budapestre, a fővárosba a gyorsvonatok többségével már 40 perc alatt el lehet jutni és Érdről akár 12 perc alatt elérhető Budapest. A tavaly bevezetett új nyári menetrendi struktúra a Balaton északi és déli partján is sikeres volt, az utasok megkedvelték az ütemes menetrend nyújtotta előnyöket.

Ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezmény, több vonat áll meg Kőbánya felsőn

Idén is megtalálják a látogatók a vasúttársaságot az Utazás Kiállításon február 26. és március 1. között, a Budapesti Hungexpo Vásárváros „A” pavilonjának 203/A standján.

A kiállításra vonattal érkezőknek ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START, bármely belföldi állomásról bármely budapesti állomásra. A kedvezmény érvényesítéséhez a menettérti jegyet a vasúttársaság standján le kell bélyegeztetni. Az eljutás megkönnyítése érdekében a menetrendben szereplő vonatokon felül a MÁV-START több vonatát is megállítja Kőbánya felső állomáson, a Keleti pályaudvarról pedig óránként három vonat is lehetővé teszi az öt perc alatti eljutást a vásárközpontba.

A helyszínen a társaság 20%-os kedvezményű belföldi menetjegy vásárlási lehetőséggel várja a látogatókat, és minden elköltött ezer forint után száz forint értékű utazási kupont ad, egy vásárlásnál maximum ötezer forint értékben. A standon legalább ötezer forint értékben vásárlók között két fő részére, Ausztriába szóló menettérti jegyet sorsolnak ki minden közönségnapon.

Az Utazás Kiállításhoz kapcsolódó kedvezményekről, a Kőbánya felsőn megálló vonatok menetrendjéről, valamint a vasúttársaság standjának programkínálatáról bővebb információ a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.huoldalon olvasható, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon kérhető.