Új funkciókkal bővültek a MÁV-START jegykiadó automatái

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.09
Már több mint 250.000 vásárlás történt a gépeken

A MÁV-START Zrt. tavaly nyáron 47 darab jegykiadó automatát telepített Budapest elővárosi vasútállomásaira. Az automaták üzembe helyezésük óta két új funkcióval is bővültek, az utasok rendelkezésére áll angol nyelvű kezelő felület, valamint a vásárlásról már számla is kérhető.

A Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalak állomásain található jegykiadó automatákból a legtöbb belföldi menetjegytípus mellett megvásárolhatóak az InterCity pót- és helyjegyek, vasúti bérletek, valamint átvehetők az interneten vásárolt menetjegyek is. A napi szinten ingázóknak kényelmesebbé teszi az automatából a vásárlást a megvalósult számla nyomtatás, hiszen ezáltal egyszerűbbé és gyorsabbá válik a bérletekkel kapcsolatos ügyintézés. A számlázási adatokat előzetesen az internetes jegyértékesítési felületen, vagy a telefonos ügyfélszolgálat MÁVDIREKT vonalán szükséges megadni. Az így kapott azonosítót kell begépelni a vásárlás során az automata kezelőfelületén, amely ezt követően a kifizetett jeggyel, bérlettel együtt nyomtatja ki a kért számlát. Az angol nyelvű kezelőfelület bevezetése a külföldi utasoknak nyújt jelentős segítséget, várhatóan a Ferihegy megállóban található automatán, valamint a budapesti fejpályaudvarokon lesz a legkihasználtabb ez a funkció.

A 47 jegykiadó automatán beüzemelésük óta több mint negyedmillió vásárlási tranzakció történt, a legtöbbet a Nyugati pályaudvar gépeit használták az utasok. A megvásárolható termékek közül a menetjegyek a legnépszerűbbek, ezt követik a pótjegyek, majd a bérletek. Eddig összesen 2200 féle belföldi utazáshoz vásároltak az utasok menetjegyet vagy bérletet, az első négy helyen az értékesítési adatok alapján Budapest és Monor, Üllő, Monorierdő illetve Pilis közötti olyan utazás volt, ahol az utasnak a Budapesten belüli szakaszra volt Budapest-bérlete. A jegykiadó automatákon bankkártyával is lehet fizetni, ezen belül PayPass kártyák használatára is lehetőség van. A gyors és biztonságos bankkártyás fizetést jelenleg minden tízedik vásárlásnál választják az utasok.

A vasútállomásokon és megállóhelyeken az internetes jegykiadó automatákkal együtt összesen 123 darab jegykiadó automata áll 64 állomáson az utazóközönség rendelkezésére. Bővebb információ a vasúttársaság szolgáltatásairól a www.mav-start.huoldalon olvasható.

Budapest, 2014. március 14.

MÁV-START Zrt.