Tizenkét városban várják az önkénteseket a XII. Országos Vasutas Véradónapon

2018. november 7. szerda, 13.16 / Utolsó módosítás: 2018. november 7. szerda, 13.18

MÁV Országos vasutas véradónap

Budapest, 2018. november 7. – A nemzeti vasúttársaság 2018. november 8-án szervezi meg – a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE), a Magyar Vöröskereszt, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével – a XII. Országos Vasutas Véradónapot. A szervezők egy fővárosi és 11 vidéki helyszínen várják mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy a gyógyulás esélyével ajándékozzák meg beteg embertársaikat.

Az idén már tizenkettedik alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot a MÁV Zrt. a vasutas művelődési házak bevonásával, a Magyar Vöröskereszt, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével. A szervezők november 8-án, országosan 12 helyszínen várják az egészséges, 18 és 60 év közötti embereket, akik véradásukkal hozzájárulhatnak az ország kiegyensúlyozott vérellátásához. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer ember életét menti meg Magyarországon.

Az ország egyik legnagyobb, az önkéntesség, az önzetlenség és az empátia jegyében megszervezett véradási akcióját idén is a vasútállomásokon, a vasutas művelődési házakban, illetve a MÁV területi igazgatóságain rendezik meg a következő városokban: Budapest, Debrecen, Dombóvár, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tapolca.

Ne feledje! A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Véradó helyszínek

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  Fax: (06-1) 511-4931 l E-mail: sajto@mav.hu