Szombaton nyit a Vasúttörténeti Park

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2015. április 30. csütörtök, 10.57

Önkéntes vasutasok szépítették meg a nyitásra a Füstit


Budapest, 2014. április 3. – Megszépülve nyitja meg kapuit április 5-én, szombaton a Vasúttörténeti Park (vagy ahogy a vasutasok hívják: Füsti) – a téli szünet után. A nyitást megelőző csinosításban a MÁV Csoport 150 önkéntes vasutas dolgozója és családtagjaik is segédkeztek március 29-én, illetve segédkeznek e héten is.

A több tucatnyi vasutas önkéntes szombaton gereblyézett, szemetet szedett, gazolt, murvát terített szét a sétautakon és a parkolóban, valamint lefestették a kerti padokat és asztalokat, a kiállított gőzmozdonyok egy részét pedig átkenték. A munkát a nyitás hétvégéjén is folytatják majd.

A Vasúttörténeti Park a téli szünet után április 5-én reggel 10-kor nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt, számos érdekességgel és interaktív programmal várva kicsiket és nagyokat. Az Európában is kuriózumnak számító park novemberig a hét hat napján, keddtől vasárnapig tart nyitva.

A színvonalas állandó kiállítások, programlehetőségek mellett április 11-12-13-án az Oldtimerek Hétvégéjét is itt rendezik. Április 20-án és 21-én pedig húsvéti nyuszi kereső programsorral kedveskednek a kisebbeknek.

További információ: www.vasuttortenetipark.hu