Színes térfestményekkel szépült a tárnoki vasútállomás

2015. június 9. kedd, 11.38 / Utolsó módosítás: 2015. június 10. szerda, 08.52
A MÁV és a TCH Egyesület közös akcióját a helyi polgármester is támogatta
Tárnok zajvédő fal

 

 

Tárnok zajvédő falSzínes térfestmények szabadtéri tárlata díszíti mostantól a MÁV tárnoki vasútállomásához tartozó zajvédő falat. A szürke betonfelületet a vasúttársasággal együttműködő TCH Tárnoki Művészeti Egyesület dekorálta a hétvégén sokszínűvé. A kezdeményezést Tárnok Nagyközség polgármestere is üdvözölte.

„Tárnokon hagyománya van a térfestmények készítésének, és még 2013-ban, az új vasútállomás megépülésekor jutott eszünkbe, hogy a síneket határoló szürke falak település felé eső oldalát is emberibbé tehetnénk. A MÁV az ötletünket kedvezően fogadta. A TCH Egyesület munkái művészi alkotások, melyek mindenkihez szólnak, ezért velük képzeltük el a szabadtéri galéria megvalósítását” – nyilatkozta Szolnoki Gábor polgármester az akció előzményeiről.

Tárnoki zajvédő fal festésének alkotóiA MÁV a kezelésében lévő területre tervezett kreatív díszítést előzetesen engedélyezte, és az egyesülettel együttműködve készítette elő. A napokban elkészült festmények a fal település felé eső oldalát ékesítik.

A tervező és kivitelező TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai elsősorban alkalmazott grafikával foglalkoznak, azaz kavicsfestményeket, pólókat, tornacipőket, hűtőmágneseket készítenek. Kötődnek a térfestmények formanyelvéhez, műfajához is. Tárnokon és környékén számos köztéri és magánmegrendelés eredményeként láthatók nagyméretű festményeik.

Fotók: Tárnokhír

 

Tárnok, 2015. június 9. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG