Számos gyermeknapi rendezvénnyel várja a családokat a MÁV-csoport

2018. május 24. csütörtök, 05.22

Budapest, 2018. május 24. – A május 26–27-i hétvégén a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban és a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton is gazdag programkínálat fogadja a gyermekeket.

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút – az élményekkel teli utazáson kívül – a hűvösvölgyi állomáson egész nap színpadi előadásokkal kedveskedik a látogatóknak; a zenei programok mellett a többi között bűvészshow, pónilovaglás, hajtányozás, ugrálóvár és modellvasút is várja a kicsinyeket. A Gyermekvasút a várható sok utasra való tekintettel hosszabb üzemidővel készül a gyermeknapra, a 18 évnél fiatalabbak ezen a napon jegyváltás nélkül utazhatnak a vonatokon. Részletek a gyermekvasut.hu oldalon.

A budapesti Magyar Vasúttörténeti Park május 26-án és 27-én is nyitva áll az érdeklődők előtt. A a gyermeknap programjában számos koncert és bábszínház-előadás szerepel, de lesz trambulin, labdafürdő, kishajóvezetési lehetőség, kerékpáros KRESZ-ügyességi pálya, és természetesen a park népszerű interaktív szórakozási lehetőségeit – kerti vasút, kézihajtányozás, lóvasút, sínautó – is ki lehet majd próbálni. Tovább információ a vasuttortenetipark.hu oldalon.

Ugyancsak gyermeknapi programok várják a családokat május 27-én a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton is. A MÁV-START a Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesülettel, valamint a MAJORKA Turisztikai és Rendezvényközponttal együttműködésben „manóvonatokkal”, műhelylátogatással, hajtányozási lehetőséggel, kézműves-foglalkozásokkal és játszóházzal készül május utolsó vasárnapjára. A részvételi díj 1500 Ft/fő; az érdeklődők a MÁV-START és a GYSEV bármely kiinduló állomásáról Balatonfenyvesre és vissza 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt vehetnek igénybe a vasúti utazáshoz. Részletek a mavcsoport.hu oldalon.

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu