Már hétszáz wifis jármű áll az utasok rendelkezésére

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.23
végéhez közeledik a felújítási program

A MÁV-START Zrt. mától hétszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet, így évente akár ötvenmillió utasnak lesz lehetősége ingyen netezni a vonatokon. A vasúttársaság szolgáltatásának bővítése összesen 735 vasúti kocsit érint, amely európai összehasonlításban is kiemelkedőnek számít.

Elérte a mai napon az ingyenes internetelérést biztosító vasúti kocsik köre a hétszázat, így a felújítási programban megjelölt 735 jármű (személykocsi, illetve motorvonat) wifirouterrel történő felszerelése hamarosan a végéhez ér. A tavalyi lendületes fejlesztésnek köszönhetően hétről hétre jelentősen nőtt azoknak a kocsiknak a száma, amelyekben díjmentes internetezést biztosít a vasúttársaság. A szolgáltatás folyamatos kiépítése egyre több térséget érintett, így az InterCity forgalomban Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely irányában és a teljes budapesti elővárosi hálózaton elérhetővé vált a wifi az utasok számára.

A fedélzeti internetet egyidejűleg egy vonaton akár több százan is igénybe vehetik, így naponta több tízezren tölthetik levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel az utazással töltött időt. A vasúttársaság fejlesztése az utasok körében töretlen népszerűségnek örvend, hiszen amíg tavaly márciusban harmincezerszer csatlakoztak a wifire, ez decemberben már közel négyszázötvenezerre emelkedett. A csatlakozások száma összesítve pedig tavaly év végére meghaladta a kétmilliót. A tapasztalatok szerint, a rendszert péntekenként használják a legtöbben.

Az utasok könnyebb tájékozódása érdekében az ingyenes internet szolgáltatást biztosító kocsikat a járművek külső felületén, valamint az utastérbe kihelyezett wifi matricákkal jelzi a vasúttársaság.

Budapest, 2014. január 31.

MÁV-START Zrt.