Illegális szemétlerakót számoltak fel Kőbányán, a vasúti vágányok mellett

2015. április 17. péntek, 13.38 / Utolsó módosítás: 2015. április 17. péntek, 14.29

A MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft. együttműködik a Kőbányai Önkormányzattal a Föld napja alkalmából szervezett hulladékgyűjtő akcióban, melynek során a Népliget környékét tisztítják meg.

A Népliget mögötti vasúti töltés mentén található félreeső területet rendszeresen használják illegális szemétlerakóként. A Kőbányai Polgármesteri Hivatal kezelésében álló, hulladékkal erősen szennyezett zöldterület kitakarítását április 16-án kezdte el a MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft. A munka elvégzése után az összegyűjtött kommunális hulladékot a vasúttársaság saját költségén el is szállítatja a helyszínről. A területről az építési törmeléket és a veszélyes anyagokat az Önkormányzat távolítja el, majd az újabb, engedély nélküli szemétlerakás megakadályozása érdekében sorompóval fogja lezárni az odavezető utat. A környéken fellelt hulladék mennyisége 280 köbméterre becsülhető.

Március 28-án a vasúttársaság munkavállalói és családtagjai önkéntes nap keretében a Magyar Vasúttörténeti Park területét és eszközeit tisztították meg, hogy a tavaszi nyitáskor már rendezett környezetben fogadhassa a látogatókat a kiállítás.

Budapest, 2015. április 17.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG