Kisújszállás 80 hrsz.-ú ingatlan pályázat útján történő bérbeadása

Helyrajzi szám:                                               80

Területe:                                                         telek: 1312 m2, a rajta lévő épületek hasznos alapterülete 302 m2 

Megnevezés:                                                  kivett kultúrház

Tulajdonosa:                                                   Magyar Állam 1/1 th., vagyonkezelő a MÁV Zrt.

A bérlemény címe:                                         Kisújszállás Baross Gábor u. 8.

 

Közművesítettség:

Elektromos energia: E-ON TITÁSZ hálózatról, 1 fázisú szabadvezetékes csatlakozással, csatlakozási teljesítmény 1 x 20 A. A fogyasztás mérése mérőórán keresztül történik.

Ivóvízellátás: Az ingatlan vízellátása a Kisújszállási Vízmű Kft által üzemeltett városi vízhálózatról történik. A fogyasztás mért rendszerű, a 016807 gyári számú vízmérőn keresztül. A szolgáltató a mért fogyasztás alapján számláz a tulajdonos felé.

Szennyvíz hálózat: a keletkező szennyvíz a Kisújszállási Vízmű Kft által üzemeltett városi szennyvízhálózatba kerül bevezetésre. A vízfogyasztással egyező mértékű szennyvíz elhelyezési díjat a szolgáltató számlázza a tulajdonos felé.

Csapadékvíz elvezetés: kiépített csapadékvíz elvezetés nincs, a keletkező csapadékvíz elszivárogtatásra kerül,

Gázellátás: Az ingatlan a TIGÁZ üzemeltetésében lévő gázelosztó vezetékről földgázzal ellátott.

Fűtés és melegvízellátás: Az épületek fűtése gázkonvektorokkal történik. Melegvíz ellátás 120 literes villanybojlerekről történik.

Távbeszélő hálózat: az ingatlanon sem T-Com, sem MÁV távközlő hálózat nem található.

 

Az ingatlanon található épületek, építrmények:

KULTÚROTTHON (Főépület)

Megfelelő sávalapozással készült, tégla felmenő falazatokkal. Fa födémszerkezete van, a mennyezet stukatúr vakolattal ellátott, mely láthatóan elöregedett, repedezik, idővel cserére szorul. A tető ácsszerkezetét és a palafedést, bádogos szerkezeteket és a külső homlokzatképzéseket 3 éve újították fel: ezek újszerű műszaki állapotban vannak. A faanyagú nyílászárókat is kívül lefestették. A homlokzati spaletták műszaki állapota is megfelelő. A belső felületképzéseket a festés tekintetében újították fel. A konyhában az oldalfalak csempe burkolata is felújított. A belső faanyagú nyílászárók, koruknak megfelelő műszaki állapotúak, javíthatóak. A padozatok belső burkolatai avultak, eredetiek, elhasználódtak: linóleum, illetve a vizes helyiségekben kőlap burkolat. A nagyterem egy mozgatható faanyagú válaszfallal kettéosztható. Az elválasztó fal harmonika rendszerű, avult, alig használható, csak vizuális elválasztást biztosít. Az elektromos hálózat avult, elégtelen világítást szolgáltat. A helyiségekben az alsó 1 méteren fa lambéria található. Ahol nincs lambéria (közlekedő és könyvtár), ott enyhe salétromosodás látható az alsó falszakaszokon. A könyvtár szoba parkettája teljesen tönkrement, és az oldalfalakon is repedések láthatóak. Vélhetően az épületnek ez a sarka mozog, ez visszavezethető a külső oldalon található csapadékvíz elvezetés nem megfelelő kialakítására, illetve az épület mellett ezen az oldalon elhelyezkedő fák gyökérzetére. A fák gyökerei ezen az oldalon a beton járdát is 10 cm-es nagyságrenddel „megmozgatták”, vélhetően az alapok alá is benyúlik a gyökérzet. Az épületben helyiségenként gázkonvektorok biztosítják a fűtést. A használati melegvizet 2 db gáz üzemű vízmelegítő biztosítja (átfolyó rendszerű). Az épület 40-50 éves lehet, általában gondozott, jól karbantartott. Az épületben WC nincs.

ANYAGRAKTÁR

A Csatorna utca felőli oldalon helyezkedik el. Sávalapozással, tégla felmenő szerkezetekkel, részben fa födémmel (a vizesblokkban, máshol „nyitott” fedélszékkel készült (raktárhelyiség). A fedélszéket, a külső homlokzatot és a tető héjazatát itt is 3 éve újították fel. A felújított szerkezetek jó, újszerű műszaki állapotban vannak. A vizesblokk gázkonvektorral fűtött, a raktár fűtetlen, a tetőszerkezet hőszigetelés nélkül készült. A vizesblokk jól karbantartott, bár eredetiek a burkolatok, jó állapotban vannak. A raktárhelyiség padozata megsüllyedt, repedezett, és itt a falakon is láthatóak repedések, falnedvesedések. Ez a rész a falazatok és a padozatok tekintetében kissé igénytelenebb módon épült, de raktározási célra megfelelő.

VASVÁZAS TETŐSZERKEZET

Az udvar közepe táján található beton padozat, gyenge acélszelvényekből álló, műanyag hullámlemezzel fedett terület. Eső ellen mindenesetre véd, műszaki állapota megfelelő.

FEDETT TEKEPÁLYA

A MÁV nyilvántartásában nem szerepel: 25 m x 1,5 - 1,8 m széles pálya. Két oldalán kísérő betonlábazat. Baráti összejövetelekre alkalmas, fa szerkezetű néhány éves tetőszerkezettel és palafedéssel fedett (vélhetően az egyéb felújításokkal egyidejűleg alakították ki jelenlegi formáját). Kétoldalt fa szerkezetű korlát kíséri a pályát. Maga a pálya egyenetlen, kopott felületű, de a fa szerkezet és a fedés igen jó műszaki állapotban van. A nyitott fedélszék részben az anyagraktár oldalfalához csatlakozik, részben fa oszlopok áll.

 

Kikiáltási ár (havi bérleti díj): 114.204 Ft/hó+ÁFA.

.  .

Kiírás dátuma:
2017. december 6. szerda, 08.30
Leadási határidő:
2018. január 15. hétfő, 13.00
Elbírálás dátuma:
2018. január 17. szerda, 10.00
Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon reszletes_palyazati_tajekoztato-kisujszallas_kulturhaz.pdf1.75 MB2018.01.02.