A hétvégén még több vonat indul a Balatonra

2015. július 3. péntek, 09.12 / Utolsó módosítás: 2015. július 3. péntek, 09.21
Választhatunk Napfürdő, Hétvégi Flirt, Siófoki Flirt, Tekergő, Naplemente és Bagolyvonat között

Az előttünk álló hétvégén a kánikula miatt várhatóan nő a – közúti és vasúti – forgalom a Balaton térségében. A MÁV-START a zsúfoltság elkerülése érdekében a nyári menetrend bevezetésével több, hétvégi csúcsforgalomban közlekedő járatot állított forgalomba: a Tekergő, a Naplemente, a Napfürdő, a Bagoly, a Hétvégi Flirt és a Siófoki Flirt vonatokat.

Péntek délután NAPFÜRDŐ néven mentesítő sebesvonat közlekedik a Balaton déli partján, Budapest és Fonyód között. A NAPFÜRDŐK a MÁV Nosztalgia Kft. élményútjaihoz használt kocsikból állnak, így a sebesvonatot választóknak különleges utazási élményben lehet részük. A nosztalgia-kocsik nyújtotta érzést a vasárnap este, Tapolcáról Budapest felé közlekedő NAPLEMENTE gyorsvonat utasai is átélhetik.

Korszerű, légkondicionált, wifivel ellátott vonatok indulnak HÉTVÉGI FLIRT és SIÓFOKI FLIRT néven szombaton és vasárnap, a reggeli és a délelőtti órákban a Balaton déli partjára, illetve Budapestre délután és este. Mindkét járat népszerű, alacsonypadlós FLIRT típusú motorvonat, amely a legnagyobb kánikulában is garantálja a hűs, kellemes utazást. A kerékpáros utasoknak a MÁV-START a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító, naponta közlekedő DéliàParti sebesvonatokat ajánlja, amelyekkel a déli part összes üdülőhelye elérhető, mert ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A BALATON expresszvonatok kötelező helybiztosítással közlekednek, ezért ezeken garantáltan lesz ülőhelyük a helyjegyüket időben, akár elővételben megváltó utasoknak.

Csütörtök, péntek és szombat éjszaka közlekednek a BAGOLYVONATOK a Budapest−Siófok−Fonyód (−Keszthely) útvonalon. Ezeken a járatokon vasútőrök és rendőrök is teljesítenek szolgálatot.

A Balaton északi partján is több új vonat áll forgalomba a hétvégi csúcsidei közlekedés lebonyolítása érdekében. A naponta közlekedők mellett péntek délután, szombat délelőtt és vasárnap este további TEKERGŐK indulnak a fő irányokba. Ezek a gyorsvonatok tágas kocsikkal és nagyobb kapacitással rendelkeznek, ezért kifejezetten csoportoknak ajánlja a vasúttársaság, hiszen még a legforgalmasabb hétvégén is találnak szabad ülőhelyeket az utazók.

Az északi partra tartó bicikliseknek is a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító TEKERGŐ gyorsvonatokat érdemes választani. A hűs utazást kedvelők a KÉK HULLÁM sebesvonatok légkondicionált InterCity-kocsijába tudnak jegyet váltani. A naponta közlekedő KÉK HULLÁM vonatok Balatonfüredig csak Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg, Balatonfüred és Tapolca között pedig mindenhol.

További információk: http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balatoni-nyar-2015 

Budapest, 2015. július 3. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG