Folyamatban a helyreállítás a Déli pályaudvari alagút rézsűjénél

2015. március 5. csütörtök, 12.50 / Utolsó módosítás: 2015. március 12. csütörtök, 10.24

Megkezdődött a Déli pályaudvarra vezető alagút bejárata melletti-feletti támfal és rézsű ideiglenes helyreállítása. A munkálatokat a geotechnikai problémák megoldására szakosodott Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. végzi, a kivitelezés legkésőbb április közepéig tarthat.

A megfelelő szakmai tapasztalattal és felkészültséggel bíró céget versenyeztetési eljárás keretében választotta ki a MÁV Zrt. Az ideiglenes helyreállítás a munka megkezdésétől számítva ideális esetben három-négy hetet vesz igénybe, de az időtartamot külső körülmények – pl. az időjárás alakulása, nagy mennyiségű csapadék – is befolyásolhatják.

Jelenleg Kelenföld állomásról, a MÁV-START Zrt. honlapján található menetrend szerint közlekednek a vonatok: http://www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=154c650f7be420.

A rézsűcsúszás és támfalomlás okait és a munkálatok költségeit illetően folyamatban vannak a vasúttársaság belső- és külső szakértői vizsgálatai, beleértve a geotechnikai- és hidrológiai szakvélemények összeállítását is.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság