Elkezdődött a 63. gyermekvasutas tanfolyam – még lehet csatlakozni

2019. február 4. hétfő, 16.21

Budapest, 2019. február 4. – Még lehet csatlakozni a 63. gyermekvasutas tanfolyamhoz! A 4–6. osztályos tanulók a következő négy hónapban a vasutas szakma alapjaival, a díjszabási tudnivalókkal, a Gyermekvasút történetével és a környék nevezetességeivel ismerkednek meg.

Gyermekvasút tisztelgés

Február 2-án, szombaton 80 jelentkezővel megkezdődött a tavaszi gyermekvasutas képzés. A megnyitó napján bemutatkozó foglalkozásokat tartottak, és a frissen megalakult négy osztály először utazott közösen Hűvösvölgytől Széchenyihegyig. Az elméleti órák péntek délutánonként a Baross Gábor Oktatási Központ épületében, a helyszíni bemutatók pedig néhány hétvégi napon a Gyermekvasút vonalán lesznek.

A tavaszi tanfolyamot elvégző gyerekek nyártól állnak majd szolgálatba, ünnepélyes avatásukra június elején kerül majd sor azokkal a társaikkal együtt, akik az ősszel indult képzés után a napokban vizsgáznak le.

A szombaton indult gyermekvasutas tanfolyamhoz még lehet csatlakozni: február 8-án 15 órakor kezdődik az első elméleti képzési alkalom, ahol a MÁV-csoport vezetői is köszöntik majd az új növendékeket. A jelentkezési felület elérhető a Gyermekvasút honlapján: https://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/tanfolyam201902/

A MÁV-csoport leányvállalatai számára a hosszú távú szakember-utánpótlás egyik alapja a Gyermekvasút, hiszen sok fiatal az itt szerzett tapasztalatok és élmények hatására választja a későbbiekben a közlekedési ágazat valamelyik szakterületét.

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu