Bringázz és vonatozz a munkába!

2014. május 21. szerda, 14.23 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.34
A reggeli után is várjuk a bringásokat

Bringás reggeliA MÁV-csoport folyamatosan bővíti a kerékpáros utasok számára nyújtott szolgáltatásait, a tavalyi évben közel háromszázhatvanezer darab kerékpár jegyet és bérletet vásároltak az utasok. A biciklis és a vasúti közlekedés összekapcsolására hívták fel a figyelmet a mai bringás reggelin is a vasúttársaság vezetői és munkatársai: a MÁV-székházzal szemben, a népligeti kerékpárút mellett közel kétszáz kerekezőt látva vendégül.

Bringázz és vonatozz a munkába!

Ma reggel 7 és 9 óra között mintegy kétszáz kerékpárost vendégelt meg a MÁV és a MÁV-START a népligeti kerékpárútnál felállított standon, kapcsolódva az országos Bringázz a munkába! kampányhoz. A bicikliseket a vasúttársaság munkatársai – Ungvári Csaba MÁV-START Zrt. vezérigazgató és Bánhidi-Nagy Attila MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettes vezetésével – péksüteménnyel és üdítővel várták. A MÁV-csoport ezáltal is a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolására kívánta felhívni a figyelmet.

Egyre többen bringával a vonaton

[BAM reggeli - Bánhidi-Nagy Attila] A MÁV-START elkötelezett a kerékpárszállítási lehetőségek bővítése mellett, amelyet a különböző járműfelújításoknál vagy beszerzéseknél is figyelembe vesz. Tavasztól őszig egyre több kerékpárszállító kocsi vagy arra alkalmas térrel rendelkező szerelvény közlekedik az ország több vonalán,a budapesti elővárosi forgalomban pedig szinte minden vonaton biztosított a kényelmes kerékpárszállítási lehetőség.A tavalyi évben 8 darab közepes befogadóképességű kerékpárszállító kocsi állt forgalomba, az idei évtől érkező új 42 darab FLIRT motorvonat teremt majd lehetőséget a biciklikkel együtt utazni. A legnépszerűbb utazási célpont a kerékpárokkal a Balaton és a Dunakanyar, valamint a Tisza-tó és a Fertő-tó. A MÁV-START Zrt. közel négyszáz kerékpárszállítására is alkalmas járművel rendelkezik, amelyekkel egyszerre, háromezer-kilencszáz bicikli lenne szállítható. A szabadidős utazások mellett megfigyelhető, hogy folyamatosan emelkedik azoknak az utasoknak a száma, akik a munkába és iskolába járáshoz reggel a kerékpárjukat is magukkal hozzák, és a vasútállomásokon hagyják.

Állomási kerékpártárolók

[BAM reggeli - MÁV] A kerékpárral a vasútállomásra érkezők kiszolgálását célzó további fejlesztésként a fővárosban és agglomerációs térségében 2010-2013 között közel 1000 kerékpáros parkolóhely (B+R) létesült a vasútállomásokon és a megállóhelyeken, illetve további mintegy 4000 tároló kialakítása szerepel a tervek közt. Egyre több olyan ingázó érkezik az elővárosi vasútvonalakon Budapestre, akik bringájukat az indulási állomáson kívánják hagyni,és ott tárolni visszaérkezésükig.Emellett a MÁV az idei évben budapesti nagyobb pályaudvarokon is üzembe helyezett újabb kerékpártárolókat: a Déli és a Nyugati pályaudvaron valamint Kelenföld állomáson. A 4-es metró munkálatai kapcsán Kelenföldön és a Keletinél további tárolóhelyek épültek, utóbbinál a MÁV további húsz létesítését tervezi a közeljövőben.

[BAM reggeli - MÁV] A Bringázz a munkába! kampány tavaszi fordulója május 30-ig tart, a résztvevők a szervezők által meghirdetett nyereményjátékon hetente MÁV-START ajándékcsomagokat is nyerhetnek. A vasúti kerékpárszállítási lehetőségekről bővebb információ a vasúttársaság honlapján a www.mav-start.huoldalon található.

Budapest, 2014. május 8.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság