Április 6-tól menetrendi módosítások lépnek érvénybe

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.32

Több kerékpárszállító kocsi közlekedik a népszerű kirándulóhelyekre
Vasárnaptól több olyan vonat is közlekedik, amelyek új megállóhelyeken is megállnak az eddigiekhez képest, valamint csatlakozások finomhangolása is történik az éves menetrend 1. számú módosításával. Az április 6-tól érvényes változások a kerékpárszállítást is érintik, több vasútvonal esetében újra lehetőség nyílik a biciklik szállítására, valamint a népszerű kirándulóhelyek esetében bővül a szolgáltatás igénybevételi lehetősége.

Fontosabb menetrendi módosítások:

A Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár között naponta közlekedő G43-as jelzéssel ellátott FLIRT-motorvonatok Budafokon is az utasok rendelkezésére állnak. Az új megállás a vonatok indulási és érkezési időpontjait nem érinti.

A Gyékényes–Pécs vonalon eddig Szigetvárról reggel 6 óra 18 perckor indult vonat Pécsre, amely a módosításnak köszönhetően naponta Barcsról közlekedik 5 óra 38 perckor. Ezzel a változással a reggeli hivatásforgalomban munkahelyre és iskolába utazóknak már Barcstól lehetősége lesz Pécsre eljutni.

A kora reggel munkába utazók érdekeit szem előtt tartva a Miskolc–Tiszairól 4 óra 12 perc–kor Hidasnémetibe induló vonat Csobád megállóhelyen is megáll.

Celldömölkön a Győr felőli csatlakozás megfelelőbb biztosítása érdekében a Budapest– Celldömölk–Szombathely között közlekedő gyorsvonat 19 óra 14 perc helyett 6 perccel később, 19 óra 20-kor indul.

Kerékpárszállítás:

Budapest és Sopron között újból napi szinten közlekedik kerékpárszállító kocsi. A Déli pályaudvarról 10:38-kor, Sopronból a fővárosba 17:54-kor induló vonatokban vehető igénybe a szolgáltatás.

Bővül a biciklik vasúti utaztatási lehetősége a Balatonhoz, továbbá a Dunakanyarban hétvégén négy alkalommal is közlekedik kerékpárszállító kocsi Budapest Nyugati pályaudvar és Szob között.

A belföldi InterCity-forgalomban Szeged, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc irányába, a nemzetközi vonatokon Prága, Bécs, Berlin Hamburg, Varsó, Belgrád, Brassó és Temesvár felé választható egyes vonatokon a kerékpárok nagyobb mennyiségű elhelyezése.

A menetrend 1. számú módosítása minden évben arra ad lehetőséget a vasúttársaságnak, hogy olyan kisebb módosításokat vezessen be, amely az utazóközönség teljesebb kiszolgálását segíti. A MÁV-START ilyenkor az utasoktól érkező észrevételeket, valamint a kisebb technológiai korrekciókat építi be az áprilisi változtatásokba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával. Ezen kívül a kerékpárszállítási lehetőségek is bővülnek, hiszen a tavaszi időjárással változnak az utasforgalmi igények, egyre többen szeretnék a bicikliket is magukkal vinni. A 2014. évi 1. számú módosítást a vasúttársaság internetes menetrendi keresője az ELVIRA már tartalmazza, ezen kívül a www.mav-start.huoldalon, valamint a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán kérhetnek információt az utasok. A belföldi és nemzetközi vasúti kerékpárszállításról bővebben az alábbi linkeken olvashatnak: ITT és ITT

Budapest, 2014. április 4.

MÁV-START Zrt.