Állásbörzén is: előrelátó utánpótlás-tervezéssel a jövő vasutas szakembereiért

2014. szeptember 24. szerda, 15.04

HVG állásbörze - MÁV Csoport standA MÁV-csoport szakmai tapasztalatszerzési lehetőségek biztosításával és pályakezdőknek szóló programmal gondoskodik a felkészült munkaerő utánpótlásról. Ezen kívül a különféle állásbörzéken, így most a HVG Állásbörzén is van MÁV-csoport stand, ahol az érdeklődők megismerhetik a vasúti terület speciális szakmáit és a benne rejlő lehetőségeket.  Ugyanakkor szeptemberben és októberben közel 250 fő felvételét valósítja meg a társaság az országot lefedő hat területi igazgatóságán, a vasútüzemmel közvetlenül összefüggő munkakörökben.

A MÁV-csoport  egyik humánpolitikai célkitűzése a felkészült, stratégiailag fontos, megbízható munkaerő biztosítása, amelyet többek között fiatal, pályakezdő szakemberek megnyerésével, felvételével kíván megvalósítani. A társaság négy éve tartó és folyamatos megújulásának egyik alappillére többek között a szolgáltatási színvonal javítása, a versenyképesség növelése, hogy ez által még vonzóbb legyen az utazóközönség számára. A fiatal, kihívásokra vágyó szakemberek ebben a versenyben kiváló terepet találnak a vasútnál.

A HVG Állásbörze, hazánk legjelentősebb karriervására idén, tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten, a SYMA Rendezvény Központban szeptember 24-én és 25-én 10.00 és 18.00 óra között. A rendezvényen a MÁV Zrt. és leányvállalatai, többek között a MÁV-START Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. közösen vesz részt. A MÁV-csoport az A27-es standon található, ahol több mint 40 állásajánlat közül válogathatnak az érdeklődők. A pozíciókra a helyszínen és a MÁVhonlapján a www.mav.hu/karrier oldalon, valamint a HVG online standján is lehet jelentkezni.

A MÁV-csoport az ország különböző pontjain kínál állásokat számos szakterületen. A tapasztalatot igénylő munkakörök mellett, a jelenleg még tanulmányaikat folytató diákoknak szakmai gyakorlatot, a pályakezdő fiataloknak pedig komplex, teljes munkaidős programot biztosít a vállalatcsoport. A munkatársakra hosszú távon számít a vasút, a szakmai fejlődést széleskörű képzési lehetőségekkel támogatják. A közlekedési vállalat változatos elemekből álló béren kívüli juttatásokat, utazási kedvezményt, egészségmegőrző programot ajánl, teljes munkaidőt, határozatlan idejű munkaszerződést biztosít.

A MÁV Zrt. szeptemberben és októberben közel 250 főt vesz fel az országot lefedő hat területi igazgatóságán, a vasútüzemmel közvetlenül összefüggő munkakörökben. A többnyire vasipari, villanyszerelői, műszerészi szakképesítést és érettségit igénylő munkakörök között szerepel a biztosítóberendezési műszerész, váltókezelő, felsővezeték szerelő, forgalmi szolgálattevő, pályamunkás, kocsirendező. Az újfelvételesek először a MÁV Zrt. által biztosított tanfolyamon vesznek részt, elsajátíthatják a munkakörük ellátásához szükséges elméleti és gyakorlati tudásanyagot. A tanfolyam hossza a munkakörben elvárt szaktudástól függően 120 órától 610 óráig terjedhet.  Az újfelvételeseknek az oktatások ideje alatt is személyi alapbért, továbbá az oktatások helyszínén szállást biztosítanak, elősegítve a munkát keresők mobilitását és foglalkoztatását.

A jelentős számú újfelvételt egyrészt a végrehajtott és tervezett műszaki fejlesztések teszik lehetővé, másrészt fontos a szakértelemmel rendelkező munkavállalók utánpótlásának biztosítása. Ez a program is hozzájárul a MÁV Zrt. által nyújtott szolgáltatási színvonalemeléshez.