Vegye meg interneten vonatjegyét!

2014. június 17. kedd, 13.44 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.59
e-Ticket: foglaljon helyet kényelmesen, sorban állás nélkül!

Vásároljon menetjegyet online!

Szeretné elkerülni a pénztári sorban állást? Attól fél, hogy az indulás előtt már nem lesz helye az IC-vonatokon? Szeretné biztonságban érezni magát? Íme egy újabb lehetőség: belföldi vasúti menetjegyét, bérletét, (de legnépszerűbb útirányokra akár nemzetközi menetjegyét is) már interneten is megvásárolhatja.

A vásárolt jegyeket átveheti 42 forgalmas vasútállomáson telepített kioszkból vagy további 21 állomáson található jegyértékesítő automatából, illetve egyes jegyeket már otthon is kinyomtathat. A jegyek átvétele így mindössze néhány másodpercébe kerül.

Gyakran ismételt kérdések az e-Tickettel kapcsolatban

 

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület a Vedd a neten! program keretében több szintű, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közreműködésével kidolgozott minősítési rendszert vezetett be, hogy segítse a fogyasztókat a megbízható webshopok megtalálásában. A MÁV-START internetes jegyvásárlási rendszere is átesett a minősítési eljáráson, és teljesítette a megszabott követelményeket. A tanúsítvány a bejelentkezési oldalon megjelenítésre került, és ellenőrizhető a www.veddaneten.hu oldalon is. A MÁV-START az internetes jegyvásárlási rendszer minősíttetésével is jelezni kívánja, hogy az online jegyvásárlás nemcsak kényelmes, de biztonságos is.

Elektronikus minősítő tanúsítvány

A rendszer könnyen kezelhető, a jegyvásárlás néhány percet vesz igénybe. / Hogyan vásárolhatok? /Első alkalommal szükséges egy gyors regisztráció, majd az Elvira menetrendből kiválasztott viszonylatra bankkártyás átutalással megrendelhető az igényelt jegy. (Tehát először az Elvirán keresztül ki kell választani a kívánt úticélt és vonatot, ezt követően meg kell jelölni a kedvezményt, és csak ezek után, a megfelelő jegy kiválasztásával lehet kezdeményezni a vásárlást. Amennyiben az utas az állomási menetjegy automatából vagy az e-Ticket rendszeren keresztül vásárolja meg kedvezményes menetjegyét, a kedvezményre jogosító szelvényt a vonaton a jegyvizsgáló fogja érvényesíteni. Természetesen pótdíj felszámítása nélkül.)

A megvásárolt menetjegyeket Utasaink a vásárláskor beállítottak szerint otthon kinyomtathatják, vagy a tranzakcióról egy 10 számjegyből álló kódot kapnak, amelyet utazás előtt, akárcsak a repülőtéri automata check-in alkalmával, a vasútállomásokon kihelyezett kioszkba vagy automatába beütve kapják meg érvényes jegyüket, jegyeiket.

Otthoni jegynyomtatás

Belföldi menetjegyek már otthoni jegynyomtatással is megvásárolhatóak. Kérjük, olvassa el a tájékoztatónkat!

Jegyátvételi pontok

Jegyátvételi pontok

Szeretnénk elérni, hogy az e-Ticket rendszer valódi utasbarát szolgáltatás legyen, ezért kérjük, jobbító szándékú javaslataikat, véleményüket küldjék el az eszrevetel [KUKAC] mav-start.hucímre.

Segítségüket előre is köszönjük!