A vasúttársaság meghosszabbította a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

2020. április 23. csütörtök, 16.30 / Utolsó módosítás: 2020. április 27. hétfő, 14.33

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti a nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül, amennyiben azok érvényességének első napja legkésőbb május 31.

A jelenleg is közlekedő nemzetközi vonatokra az azokra érvényes valamennyi menetjegy megvásárolható. A rendkívüli helyzetre való tekintettel azonban, az utazási szándékról lemondás esetén, a MÁV-START az általa kiállított nemzetközi menet- és helyjegyeket kezelési költség nélkül visszaváltja, amennyiben azok érvényességének első napja legkésőbb május 31.

A nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók, azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás. A járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt a MÁV-START az általa kiállított nemzetközi menetjegyek és helybiztosítások árát kezelési költség nélkül visszatéríti, amennyiben azok érvényességének első napja legkésőbb május 31.

A díjmentes visszatérítést abban az esetben is kérheti az utas, ha a visszaútra (külföldre vagy Magyarország felé) szóló nemzetközi menetjegy június elseje utáni dátumra érvényes. Ebben az esetben feltétel, hogy megegyezzen a vásárlás dátuma, ideje és a jegykiadó hely az oda- és a visszaútra is szóló jegyek esetében, valamint odaútra az érvénytartam kezdete június 1-e előtti legyen.

Jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel [KUKAC] mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Abban az esetben, amennyiben a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon. (Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.) Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű személyesen, készpénzért vagy bankkártyával, vásárolt menetjegyek visszatérítése – a vasúttársaság honlapjáról is letölthető – visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével lehetséges, ebben az esetben a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság. Online jegyváltás esetén az eszrevetel [KUKAC] mav-start.hu címen nyújthatják be igényüket.

A vasúttársaság továbbra is folyamatosan figyeli a járványügyi helyzetet és vizsgálja a további intézkedések meghozatalát. Arra kéri az utasait, hogy az utazások tervezése és a jegyek megvásárlása előtt tájékozódjanak az aktuális nemzetközi közlekedési helyzetről a MÁV weboldalán (www.mavcsoport.hu), illetve a MÁVINFORM facebook oldalán.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság