Vasút a javából! – indul a nagy vasutas családi vetélkedő

2014. június 5. csütörtök, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 18.43

A MÁV-START „Vasút a javából!” címmel vasútismereti vetélkedőt indít munkavállalóinak gyermekei és gyermekvasutasok körében. A várakozásokat felülmúlva, a családi megmérettetésre már eddig több száz ifjonc jelezte részvételét. Tíz online forduló – amiben a családtagok is segíthetnek –, majd döntő a legjobbaknak, kamerák kereszttüzében. Indul a nagy vasutas családi vetélkedő!

A közel 15 ezer munkavállalót foglalkoztató MÁV-START Zrt. hazánk egyik legnagyobb munkaadója, amely a közösségi közlekedésben kulcsszerepet tölt be. Olyan különleges és felelősségteljes világ a vasutasoké, amelyben rendre több generáció szolgálja utasainkat, és sok esetben apáról fiúra, anyáról leányra öröklődik a hivatás, a vasút szeretete. Vasúttársaságunk most induló családi vetélkedősorozatával utazóközönségének is meg kívánja mutatni a vasutasok nagy családján és a vasutas családokon belül továbböröklődő vasútszeretetet, hivatástudatot – nem utolsó sorban tovább erősítve a vasutas családok összefogását.

A színes, változatos elemeket tartalmazó szakmai megmérettetésen a MÁV-START dolgozóinak 10-16 éves gyermekei illetve családtagjai, valamint gyermekvasutasok vehetnek részt, ez idáig már több százan jelezték részvételi szándékukat. A játékosok tíz fordulóban tehetnek tanúbizonyságot a vasút ismeretéről és szeretetéről: a www.mav-start.hu oldalon lévő játékfelületre belépve a vállalat alaptevékenységeihez kötődő szakmai (személyszállítási, vontatási és gépészeti), továbbá általános vasúttörténeti feladatokat oldva meg. Ehhez szüleik, nagyszüleik, családtagjaik segítségét is igénybe vehetik. A játék zárásaként, 2014 novemberébena legtöbb pontszámot elérő 30 játékos 3 fős csapatokban mérkőzik meg egy nyilvános döntőben. A legjobban teljesítő gyermekek értékes nyereményekben részesülnek.

A vasúthoz alapvetően kötődő gyerekek a versenyben részvételükkel még közelebb kerülhetnek a szakmához, játékos formában mélyülnek el a vasúttal kapcsolatos témákban. Természetesen nem titkolt célunk – a vasutas családok tradíciójára építkezve – az e pályára készülő gyerekek motiválása, szakmai támogatása sem. Vetélkedőnk egyúttal illeszkedik az EU Családszervezeteinek Szövetsége által 2014-re kihirdetett család és munka összehangolásának évéhez, valamint az ENSZ Nemzetközi Családév 20. jubileumához.