Vasárnaptól újra két vágányon Vác és Göd között

2013. november 22. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.18

ABudapest–Vác–Szob vasútvonal Vác és Göd közötti szakaszán a hétvégétől újra két vágányon járhatnak a vonatok, így csaknem teljes egészében visszaállhat a felújítási munkákat megelőző menetrendi kínálat. Vasárnaptól az új helyzetnek megfelelően új, bővebb kínálatú vágányzári menetrend lép életbe.

Budapest, 2013. november 22. – Augusztusban kezdődött el a váci vasútállomás teljes körű átépítése, az Új Széchenyi Terv keretében, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós források felhasználásával. A felújítás érintette a Vác–Göd közötti vonalszakaszt is, ahol vasárnapig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. Ezt követően újra elindulhat a vasúti közlekedés mindkét vágányon, így csaknem teljes egészében visszaállhat a felújítási munkákat megelőző menetrendi kínálat. Ennek megfelelően a hétvégétől egy új vágányzári menetrendi struktúra lesz érvényben, amelyben a Budapest–Vác és Vác–Budapest közötti személyvonatok nemcsak Gödig/Gödről, hanem ismét a teljes útvonalon közlekednek. A Budapest–Szob és Szob–Budapest közötti zónázó vonatok az – eredeti megállási rendjüknek megfelelően – Budapest-Nyugati és Vác között megállás nélkül járnak. A Budapest-Keleti pályaudvarról/ra induló egyes nemzetközi vonatok pedig Verőce, Kismaros és Zebegény megállóhelyeken is meg fognak állni. Továbbra sem közlekednek Veresegyház felől Vác-Alsóváros és Vác, Szokolya felé Vác és Kisvác között a vonatok, helyettük vonatpótló autóbuszok járnak, és a személyvonatokhoz/tól csatlakoznak.

A könnyebb tájékozódás érdekében a vasúttársaság tegnap óta szórólapokkal segíti a vonal utasainak tájékozódását, továbbá a menetrend-módosítás részletei a MÁV-START honlapján is elérhetők. A MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat szintén rendelkezésre áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon, ezen kívül a személyes ügyfélszolgálatokon, az állomások pénztáraiban is kérhetők információk, valamint az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a változásokat.

MÁV-START