Vasárnaptól újra járnak a vonatok a Miskolc – Hidasnémeti – Kassa útvonalon

2014. május 30. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.00

Másfél hónapos vágányzári korlátozás után június elsejétől, vasárnaptól ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok a Miskolc – Hidasnémeti vasútvonal teljes hosszában. A Budapest – Miskolc – Kassa viszonylatban közlekedő Rákóczi és Hernád EuroCity utasainak is zavartalan lesz az utazás.

Már csak két napig, május 31-én szombatig tart a Miskolc-Tiszai – Hidasnémeti (90.sz) vasútvonalon végzett hídépítési és karbantartási munka. A szakemberek április 7-től kezdve végeztek Szikszónál és Novajidránynál hídfelújítást. A munkák miatt kellett korlátozni a vonatközlekedést, valamennyi vonat helyett a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat.

A Miskolc-Tiszai állomás – Hidasnémeti – Kassa viszonylatban közlekedő EC532 és EC533 sz. Rákóczi, illetve az EC536, és EC537 sz. Hernád EuroCity vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekedtek ideiglenes menetrend alapján. A Rákóczi EC vonatpár a vágányzár ideje alatt csak Budapest-Keleti pályaudvar – Miskolc-Tiszai állomás és vissza viszonylatban, a Hernád EC kerülő útirányon: Szerencs érintésével közlekedett.

Június elsején, vasárnap hajnaltól visszaáll az eredeti menetrend, visszatérnek a vonatok a Miskolc – Hidasnémeti vasúti fővonalon.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM