Vasárnapi sztrájk az olasz vasútvonalakon

2013. december 13. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 18.43

A MÁVINFORM értesülései szerint – az olasz vasúttól kapott tájékoztatás alapján – december 15-én, vasárnap 9.00 órától 17.00 óráig munkabeszüntetésre kerül sor. Az olasz vasúthálózaton ezért vonatkimaradásokra, járatrövidülésekre és késésekre kell számítani.

A német (DB) vasút az olasz munkabeszüntetés kapcsán arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy a München – Innsbruck – Brenner – Verona útvonalon közlekedő vasárnapi EuroCity vonatokat törlik a menetrendből. A München – Milánó – Róma viszonylatban közlekedő CNL 485 / 484 sz. vonatpárt a munkabeszüntetés nem érinti.

A MÁV-START gondoskodik arról, hogy a Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet. Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A külföldre utazók figyelmét felhívjuk, hogy amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Javasoljuk utasainknak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.