Változik a vonatok közlekedési rendje a nemzeti ünnep miatt – mentesítő vonatok vasárnap

2013. március 12. kedd, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.25

A március 15-i, nemzeti ünnepre való tekintettel – az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében – változik a vonatok közlekedési rendje. Így

március 14-én, csütörtökön pénteki,

március 15-én, pénteken szombati,

március 16-án, szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Március 17-én, vasárnap már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A kényelmesebb utazás érdekében a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti a szerelvényekben, ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek. Mentesítő vonatok indulnak március 17-én, vasárnap délután Győr és Nyíregyháza felől a főváros irányába: Győrből 16:46 perckor Kelenföldön át a Keleti pályaudvarra, Nyíregyházáról 15:34 perckor a Nyugati pályaudvarra; ezen felül a Budapest Keleti pályaudvarról 20:10 perckor Győrbe.

Továbbá március 14-én (csütörtök este) plusz kocsival közlekedik a Metropol EuroNight vonat is Budapesttől Prágáig, az elővételben tapasztalható jelentősen megnövekedett utazási igényeket kiszolgálva. A komfortos utazás érdekében érdemes a mentesítő vonatokat is igénybe venni.

 

A három nap alatt utazni szándékozóknak javasolja a vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében – vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét a www.mav-start.hu oldalon keresztül illetve váltsák meg a menetjegyeket elővételben.

A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is lehet tájékozódni.

 

MÁV-START Zrt.