Ünnepi kirándulás

2013. december 16. hétfő, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.36

Karácsonyi vásár, forró tea, kenyérlángos, kürtőskalács, ajándék és mozi, ezzel szeretett volna egy felejthetetlen napot szerezni a MÁV-START olyan gyerekeknek, akiknek sok esetben még a fővárosba utazás is nehézséget okoz. A mai napon ötvenhárom gyermeket lát vendégül a vasúttársaság Budapesten, akik Miskolc és a Balaton környékéről érkeztek, és gyermekotthonokban élnek.

Gyermekotthonok kirándulásaA MÁV-csoport vezetése szerette volna egy kicsit közelebb hozni a karácsony hangulatát családon kívül nevelkedő gyermekeknek, ezért a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete (FICE) segítségével kiválasztott hat otthont két kiránduláshoz.

November végén három fővárosi gyermekotthonból utazott negyven gyermek a bécsi karácsonyi vásárba, a mai napon, vidéken élő gyermekek érkeztek szintén három otthonból Budapestre, így közel százan kirándulnak a vasúttársasággal.Fiatalok felszállás előtt

Hétfőn a délelőtti érkezés és a vonatról leszállás után a Vörösmarty téri karácsonyi vásár az úticél. Közös kenyérlángosozás, és forró tea, útravalónak kürtőskalács, és apró ajándék várta a kirándulókat. A faházak nyújtotta színes kavalkád után, egy kis vasúti érdekesség, a Keleti pályaudvar mellett található Üzemirányító Központot nézhetik meg a gyerekek.Üzemirányító kp. Az előzetes felmérés alapján a fiúk kifejezetten várják ezt a programot, a lányok pedig a plázára készülnek, ahol 3D mozifilmet nézhet meg a csapat. A nap késő délután ér véget, ezt követően indulnak haza vonattal a csoportok. A kiránduláson túl, a gyermekotthonokban maradt gyerekekre is gondol a MÁV-START, így minden otthon kap a karácsonyfa alá egy nagyobb ajándékcsomagot szaloncukorral, társasjátékokkal, kifestővel, és puzzle kirakóval.
A kirándulásokról fényképeket a www.mav-start.hu oldalon lehet megtekinteni.

 

Háttérinformáció

A programokon az alábbi gyermekotthonok vettek részt:

Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság (Marcaliból és Nagyszakácsiból jöttek a gyermekek)

Miskolci Szociális és Gyermekvédelmi Központ(Novajidrányról és Encsről érkeztek gyerekek)

Kikötő Gyermekotthon (Balatonboglár)

Hűvösvölgyi Gyermekotthon (Budapest)

Esze Tamás Gyermekotthon (Budapest)

Cseppkő utcai Gyermekotthon (Budapest)

 

MÁV-START Zrt.