Több mint hétszázötvenen utaztak a dupla railjet vonaton

2013. december 6. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.05

Budapest, 2013. december 6. - A MÁV-START Zrt. és az osztrák vasúttársaság (ÖBB) november végétől egészen december 15-ig minden hétvégén dupla railjet vonatokat közlekedtet reggel Bécsbe és délután Budapestre. Az első adventi hétvégén a múlt héten szinte valamennyi ülőhely foglalt volt ezeken a vonatokon, így egyszerre, több mint hétszázötvenen tudtak az osztrák fővárosba utazni. Két railjet szerelvény összekapcsolása és együttes közlekedése igen ritkán fordul elő, az elmúlt években eddig két alkalommal volt rá példa. A megduplázott vonat négyszáztíz méter hosszú, és összesen nyolcszáztizenhat utas foglalhat helyet rajta.

A karácsonyi ünnepeket megelőző hétvégéken minden évben megemelkedik a vonattal utazók száma az osztrák császárvárosba. A látványos nevezetességek, valamint a karácsonyi vásárok és az ajándék vásárlási lehetőségek sok belföldi utast vonzanak, így egyre többen választják hétvégi programnak Bécs meglátogatását. Ugyanakkor az idei évben jelentősen megnőtt az Ausztriából Budapestre látogató utasok száma is, így a Bécsből induló vonatokra is nagyobb az igény. A decemberi erőteljesebb utasforgalmat a MÁV-START a megnövelt kapacitású railjet vonatokkal szeretné kiszolgálni, így még két teljes hétvégén közlekednek ezek a szerelvények. A dupla railjetek a Keleti pályaudvarról szombaton és vasárnap 7 óra 10 perckor, az osztrák fővárosból délután 17 óra 48-kor indulnak, és már három óra menetidő után elérhető a célállomás.

A bővített kapacitás ellenére is javasolja kedves utasainak a MÁV-START a menetjegyek valamint a helyjegyek elővételi megváltását, melyhez a menetrend egész évben kétóránként kínál vonatokat Bécsbe.Az internetes menetjegyváltási lehetőség akár otthonról is biztosítja a kényelmes vásárlást, de a nemzetközi vasúti pénztárak, valamint a menetjegyirodák is az utazóközönség rendelkezésére állnak. Bővebb információt ide kattintva találhat, valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is hívható a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

MÁV-START Zrt.