„Szigetelj” a MÁV-val!

2018. augusztus 7. kedd, 09.22 / Utolsó módosítás: 2018. augusztus 7. kedd, 09.23
Kedvezményekkel, helyszíni jegypénztárral és éjszakai is közlekedő HÉV-vel készül Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljára a 150 éves vállalatcsoport
Ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START azoknak, akik az augusztus 8. és 15. között zajló Sziget Fesztiválra utaznak. A kedvezmény igénybe vehető a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, illetve Kelenföld, Kőbánya-Kispest és Zugló állomásokra induló vonatokra, bármely belföldi állomásról. A Sziget ideje alatt nappal a megszokottnál sűrűbben indítja és éjjel is közlekedteti a H5-ös (szentendrei) járatokat a MÁV-HÉV.
 

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, illetve meg kell váltani az igénybe vett vonat típusának megfelelő pót-, illetve helyjegyet is. Jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy az utas a Sziget 2018 rendezvényre utazik, így jogosult a félárú alkalmi menettérti menetjegy vásárlására. Feláras vonattal történő utazás esetén a vonatra érvényes IC-pót és helyjegyet, helyjegyet, pótjegyet meg kell váltani.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra lebélyegeztetéssel vagy a belépő (karszalag) felmutatásával érvényes. A bélyegzés helyszíne a Sziget városközpontban található MÁV-START-os mobilpénztár-autónál lesz, ahol nemzetközi menetjegyváltásra is lehetőség nyílik a nyitvatartási időben: augusztus 8. és 14. között, 11-től 20 óráig. (Augusztus 15-én a mobilpénztár már nem lesz a helyszínen!) A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki, és az előírt pótdíjat is felszámítja (a kedvezmény jogosulatlan igénybevétele miatt).

A rendezvény ideje alatt a helyszínen a MÁV-START mobilpénztáránál 20 százalékos kedvezménnyel menetjegyek válthatók a MÁV-START szolgáltatási területén bármely viszonylatra, igény szerint egy útra vagy menettérti útra. A rendezvény fizetőeszköze a FestiPay kártya, a helyszíni mobilpénztárban is kizárólag ezzel lehet fizetni. A fesztiválkártya használatáról a Sziget Fesztivál, illetve a FestiPay ad tájékoztatást (www.sziget.hu).

 

Éjszakai HÉV és több nappali HÉV jár a fesztivál alatt a szentendrei vonalon

A H5-ös HÉV augusztus 8. és 15. között sűrűbben, folyamatosan hatkocsis szerelvényekkel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér és a Filatorigát megállóhely között éjszaka negyedóránként fog járni.

A fekete alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS-bérlet, valamint a citromsárga alapszínű, kétnapos, illetve a rózsaszín alapszínű, ötnapos CITYPASS-jegy érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít Budapest közigazgatási határán belül a HÉV vonalain. A CITYPASS-karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve és – a két-, illetve ötnapos CITYPASS-jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget-karszalagok műanyag csattal záródnak, megbontássukkal viszont érvényüket vesztik, így utazásra már nem jogosítanak fel. (A megbontás minden esetben szabad szemmel látható.)

További információk itt olvashatók.

 

Budapest, 2018. augusztus 7. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG