Szeptember végéig több kerékpáros utas a vonatokon, mint tavaly egész évben

2012. október 3. szerda, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.34

Idén már szeptemberben elérte és meg is haladta a kerékpárral és vonattal utazók száma a tavalyi, egész éves háromszázezres adatot. A fejlesztések folyamatosak, a vasúttársaság elkötelezett a biciklisek egyre jobb kiszolgálásában. A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Dunakanyar és a Balaton, ahová tavasztól őszig nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is járnak.

 

Évről évre egyre több kerékpáros választja az utazásához és a biciklik szállításához a vonatokat, akár kiránduláshoz, vagy akár a munkába járáshoz. A kerékpárjegyek és a bérletek összevont eladási statisztikáit tekintve az idei év eddig eltelt időszakában meghaladta a nyolc százalékot a növekedés. 2012 szeptemberéig több mint háromszázezren szállították a bringájukat vonattal, ez a szám több mint tavaly egész évben volt. A kedvező tendenciához több tényező is hozzájárul: a jármű- és menetrendi fejlesztések, az utasok tájékoztatásának folyamatos javítása, a kedvezményes kerékpárjegyek, illetve az utazók igényeihez történő folyamatos igazodás a szerelvények összeállításában. Ezen felül a vasúttársaság biciklisek melletti elkötelezettsége a kerékpáros aktivitásokban való részvételével is látszik: ezekben a hetekben is támogatja a MÁV-START a „Bringázz a munkába!” őszi kampányt a kilométergyűjtő akcióban megnyerhető értékes ajándékcsomagokkal. Akik a Bam! honlapján, a közlekedési naplóban bejelölik, hogy az útjuk során legalább nyolc alkalommal vonattal is utaztak, esélyesek a MÁV-START által felajánlott ajándékcsomagok egyikére.

A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó, a legtöbben júliusban és augusztusban utaznak biciklivel vasúton. A vasúttársaság a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat október 7-ig, vasárnapig közlekedteti a szerelvényekben.

MÁV-START Zrt.