Retró InterCityvel a Balatonra a pünkösdi hosszú hétvégén!

2021. május 17. hétfő, 14.52 / Utolsó módosítás: 2021. május 20. csütörtök, 14.35
Balaton

Május 22-24 között, szombattól pünkösdhétfőig a 80-as évek hangulatát bemutató retró InterCity-szerelvénnyel is lehet utazni Budapest és Keszthely között.

A menetrend szerint a Déli pályaudvarról 6:35-kor (IC 860) és 14:35-kor (IC 866); Keszthelyről pedig 10:48-kor (IC 865) és 18:48-kor (IC 861) induló Balaton InterCity-járatot Gigant mozdony továbbítja a terv szerint. A szerelvény két kényelmes, menetirány szerint forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsiból, egy WRm nosztalgia-étkezőkocsiból, három másodosztályú és egy elsőosztályú, klasszikus megjelenésű fülkés kocsiból valamint egy poggyászkocsiból áll. A vonatokra egységesen másodosztályú áron kaphatók menetjegyek, a fülkés kocsik felár nélkül, a komfortkocsik pedig helyjeggyel vehetők igénybe.

retró étkezőkocsi étlapján a tavalyi retró hétvégék kedvelt fogásai szerepelnek: többek között babgulyás, marhapörkölt, sertéscsülök, rétes, somlói galuska, a korabeli Utasellátó-logóval ellátott csokiroló és saját logós kézműves sör. A készpénz és a bankkártya mellett az OTP által kibocsájtott SZÉP-kártyákkal is lehet fizetni.

Fontos! A járványügyi helyzetre való tekintettel továbbra is kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszkot viselni a vonatokon és az állomások, megállóhelyek teljes területén. Az étkezőkocsiban tartózkodni és fogyasztani csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező utasaink és a felügyeletükkel ott tartózkodó 18. életévüket be nem töltött gyerekek tudnak. Ehhez a védettségi igazolványt és a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványt a felszolgálószemélyzetnek be kell mutatni. Elvitelre átmenetileg nem szolgálunk ki.

Javasoljuk, hogy pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a jegyvásárláshoz használják az okostelefonokra letölthető MÁV applikációt, a megújult ELVIRA felületét vagy a jegyértékesítő automatákat.

Kellemes retró IC-utazást kívánunk!

étkező