Zlín, Olomouc, Ostrava

-Morvaország földjén

A kvarglisajt szaga, vagy a virágok illata eshet jobban barokk épületek között? A morva-szlovák és morva-vlach népi kultúra vagy a XX. század funkcionalista építészete érdekesebb? Vizovice szeszgyárában a rockfesztivál vagy a slivovica ütősebb? Ha ezekre a kérdésekre  szeretnénk választ kapni, a Breclav és Ostrava közötti fővonal állomásain érdemes leszállni, majd a csatlakozó vonatokkal folytatni utunkat Dél-Morvaország legfontosabb látványosságai felé. Ostrava városában pedig a városképet templomtornyok helyett a már bezárt bányák aknatornyai és a kohók kéményei uralják – de pont ezek csúnya látványa teheti a várost érdekessé, ahol az ipari kultúra iránt érdeklődőket több bányászati múzeum is várja. Aki azonban a természetet értékeli többre, a környező erdőkben tehet hosszú kirándulásokat, és este mindenkinek az útja összefuthat az esténként nyüzsgővé váló Stodolní utca vendéglátó- és szórakozóhelyeinek valamelyikén.

Menetrend

EC 130   EC 131
Varsovia Varsovia
8:41 Budapest-Nyugati 19:35
12:23 Hodonín 15:34
12:41 Staré Město u Uherského Hradiště 15:17
12:51 Otrokovice 15:08
13:07 Přerov 14:51
13:51 Ostrava-Svinov 14:08
13:59 Ostrava hl. n. 14:00

Fedélzeti szolgáltatások a Varsovia EuroCityn:

1. osztály
Étkezőkocsi

Árak

Kedvezményes globáldíjas jegyek: SparDay

Budapest – Ostrava egy útra 2. osztályon 19 €-tól, 1. osztályon: 34 €-tól.

SparDay jegyek csak a Varsovia EuroCity vonatra válthatók, adott napra, korlátozott számban. A jegyek cseréje és visszatérítése nem lehetséges.

Menettérti kedvezmény, City-Star

A táblázatban szereplő árak Budapestről indulva, illetve visszaútban oda érkezve érvényesek, a kedvezményes jegyek azonban bármely magyarországi és csehországi állomás közötti utazásra megválthatók. Kérjük, ezekről az árakról érdeklődjön nemzetközi pénztárainkban vagy elérhetőségeink egyikén.

Célállomás 2. osztály 1. osztály
Otrokovice, Zlín* 62 € 91 €
Olomouc 70,80 € 106,10 €
Ostrava 81,30 € 122 €
* A táblázatnak ebben a sorában a City-Star alapár szerepel. City-Star jeggyel legfeljebb öt fő és plusz egy gyerek utazhat együtt, életkoruktól függetlenül. City-Star jegyek váltása esetén a további felnőtt utasok az alapár felét, gyermekek az alapár negyedét fizetik.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft