Utazzon velünk Zágrábba, az adventi vásárra!

Zágráb - Jelacic bán tér (Fotó: Julien Duval)Idén is megéri Zágrábba látogatni az adventi időszakban! Számtalan programmal, fantasztikus karácsonyi hangulattal vár mindenkit Zágráb, az ünnepli díszbe öltöztetett utcáival és tereivel. Az „European Best Destinations” portálon rendezett szavazás alapján 2015-ben a zágrábi lett a legszebb Adventi rendezvény Európában. 

Kihagyhatatlan a Jelačić bán téren, Zágráb főterén megrendezett vásár szabadtéri zenei programokkal, egy fűtött télikerttel, ahol ínycsiklandó ételeket és italokat lehet kóstolni, az óriási méretű feldíszített fenyővel, és az ünnepi fénnyel megvilágított, gyertyákkal feldíszített szökőkúttal.

Zágráb - Fuliranje (Fotó: Julien Duval)A "Bolondozás a sikló körül" egy innovatív és modern kulturális és gasztronómiai esemény az adventi szezonban, ahol pihentető és hangulatos környezetben élvezhetjük a karácsonyi hangolódást.

A város szívében, az Európa téren és környékén karácsonyi szuveníreket és díszeket vásárolhatunk, esténként pedig zenei programokon vehetünk részt.

A Zrinjevac parkban, Zágráb egyik leghangulatosabb terén az adventi szezonban lámpások világítják meg az utakat és a fákat, a régi zenepavilon pedig egy fényekbe öltöztetett kis palotának tűnik. Zágráb - Európa tér (Fotó: Mirsad Mahulic)Az apró faházakban kitelepülő kézműves standokon megtalálhatók a tradicionális karácsonyi ajándékok és díszek, és a hagyományos horvát ízekkel, téli specialitásokkal is megismerkedhetnek a látogatók. Kapható forralt bor, forró csoki, és karácsonyi sütemények is. Hétvégén pedig reggel és este is élőzene szórakoztatja a látogatókat.

A Tomislav téren a zenei programokon és a kulináris élvezeteken kívül egy korcsolyapálya is az advent hangulatát emeli.Zágráb - Zrinjevac park (Fotó: Mirsad Mahulic)

Zágráb felfedezésének számtalan módja van. A modern technika kedvelői okostelefonjaikra letölthetik a Zagreb Be There – Advent Path alkalmazást, és azt használva járhatják be a város legérdekesebb, legkülönlegesebb adventi vásárait.

 

Utazzon velünk Zágrábba, és fedezze fel a város téli szépségeit! Hogy az utazást kényelmesebbé tegyük, 2016. november 26-án Pécsről Zágrábba különvonatot közlekedtetünk, az alábbi menetrenddel.
Odaút Megállási helyek             Visszaút
érkezés indulás   érkezés indulás
  6:51 Pécs 22:29  
7:12 7:18 Szentlőrinc 22:11 22:12
7:33 7:35 Szigetvár 21:55 21:56
8:05 8:27 Barcs 21:07 21:08
9:22 9:45 Gyékényes 19:09 19:40
11:03   Zágráb  

17:47

A vonatra a felnőtt menettérti jegy ára 28 €/fő, a gyermekjegy (0-14 éves korig) ára pedig 19 €/fő a vonat útvonalába eső bármely magyarországi felszállási állomástól.

Budapestről napi két pár menetrendszerinti járatot közlekedtetünk Zágrábba, ismerje meg ajánlatainkat!

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft