Plusz két nap nyaralás az Adrián a SEA←YOU hálókocsis vonatokkal

2018. június 21. csütörtök, 07.00 / Utolsó módosítás: 2018. június 21. csütörtök, 09.24

Kedvező áron és két extra nyaralónapot szerezve juthat el a tengerhez, aki a naponta közlekedő SEA<--YOU vonattal utazik az Adriára. Mindemellett az átaludt éjszaka után, reggel kipihenten érkezhet Koperbe, Splitbe vagy Rijekába. Családoknak, baráti társaságoknak és pároknak saját fülkében kínál elhelyezést a MÁV-START, és a vonaton kerékpár is szállítható.

IllusztrációA piacon egyedülálló szolgáltatás a Budapestről az Adriára naponta induló két SEAYOU vonat, ugyanis utazás és egyszerű szállás is egyben, oda és vissza is éjszaka közlekedik, így két nappal meghosszabbodik a vakáció.

A június 22-től augusztus 25-ig naponta közlekedő SEA←YOU Istria járat kocsijait a szlovén fővárosban szétkapcsolják, így egy vonattal több tengerparti úti célra kínálnak eljutást. A szlovén tengerpart fővárosa, Koper, valamint a Kvarner öböl nagy múltú üdülőhelye, Abbázia (Opatija) és Magyarország történelmi kikötője, Fiume (Rijeka) is közvetlenül elérhető a Keleti pályaudvarról. A felnőtteknek szóló jegy ára a tengerpartig, oda-vissza 49 euró, a gyermekek (életkortól függően) díjmentesen vagy féláron utazhatnak. A szlovén adriai partszakaszra nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi is közlekedik.

A másik összeköttetés, a SEA←YOU Adria vonat az utasait reggelre egyenesen a spliti kikötőbe viszi, ahol akár azonnal kompra szállhatnak a környező szigetek felé. Budapestről június 15-től szeptember 7-ig naponta indul, a felnőtt menetjegy ára oda-vissza útra 79,50 euró. Idei újdonság, hogy a vonat kerékpárszállításra alkalmas kocsit is továbbít.

Ezek a vonatok minden korosztálynak maradandó, régimódi utazási élményt kínálnak. Mindkét vonaton hatszemélyes ülőhelyes fülkék vagy többféle fekhely közül választhatnak az utasok. Pároknak szerény, kétszemélyes, saját mosdóval ellátott hálófülkés elhelyezést; fiataloknak és családoknak 4-6 ágyas fekvőhelyes fülkéket kínál a MÁV-START – a tengerparti szálláshely árak töredékéért.

Részletes információk a MÁV-csoport weboldalán, a nemzetközi utazások menüpontban olvashatók. A MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak az utazni vágyók a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999-es számot.

Budapest, 2018. június 21.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG