Olaszország

-

A divat és a stílus hazájában

Az itáliai „csizma” nem véletlenül álom úticél sokak számára. Ez az a hely, ahonnan egy ősi birodalom, egy nagy vallás, és több meghatározó művészeti korszak, sőt, híres focicsapat is világhódító útjára indult. Élje át mindezeknek legfontosabb emlékeit a legeredetibb helyszíneken! Tekintse meg a római polgárok és császárok által hátrahagyott városok és épületek maradványait, a katolikus egyház legfőbb központját és megannyi fontos szerzetesrend születési helyeit, Leonardo, Raffaello, Michelangelo és Tiziano festményeit illetve szobrait, Verdi és Puccini operáinak cselekményi helyszíneit, vagy az ősbemutatóiknak helyet adó operaházakat, vagy szurkoljon hazai pályán olyan csapatoknak, mint a Lazio vagy az AC Milan. Mindezekhez a hátteret tengerpartok, szőlővel teli hegyoldalak, ma is aktív vulkánok és alpesi hegycsúcsok is adják – s a látványtól megfáradva ugyanilyen autentikus módon adhatjuk át magunkat a jellegzetes olasz étkek, borok és a pihenés élvezetének is.

A dolce vita és a dolce far niente élvezete azonban már itthon is elkezdődhet, ha a vasúti utazás mellett dönt. Budapesttől Bécsig Railjet vagy EuroCity vonattal utazhat, onnan pedig Olaszország északi és középső részének több nagyvárosa is elérhető a kényelmet eleganciával és vendégszeretettel ötvöző osztrák éjszakai vonatokkal, a Nightjetekkel. Körülményes repülőtéri transzferek, országúti veszélyhelyzetek és parkolási gondok helyett a vonatokon kellemes álmot és reggelit is garantáló fekvőhelyes- és hálókocsik várják. Az éjszakai vonatokra kedvezményes globáldíjas jegyeket, azokhoz pedig a Budapest – Bécs szakaszra csatlakozó menetjegyeket kínálunk.

Kedvezményes globáldíjas jegyek és csatlakozó kedvezmény

A Bécsből induló éjszakai vonatokra magyarországi vásárlás esetén is kínálunk kedvezményes, a helybiztosítás díját is tartalmazó SparSchiene jegyeket. Ezek mindig adott napra és adott vonatra szólnak, cseréjük és visszaváltásuk nem lehetséges, ugyanakkor a normál árnál jóval kedvezőbb megoldást jelentenek. A SparSchiene jegyekhez a Budapest és Bécs közötti utazásra kedvezményes csatlakozó menetjegy váltható. Részletes árak célállomásonként az almenükben találhatók.

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Olaszországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a Trenitalia vonatain.

Olaszországra érvényes Interrail bérletek:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül  161 € 129 € 145 € 121 € 105 € 109 €
4 nap, 1 hónapon belül 194 € 155 € 175 € 146 € 126 € 131 €
6 nap, 1 hónapon belül 253 € 202 € 228 € 190 € 164 € 171 €
8 nap, 1 hónapon belül 305 € 244 € 275 € 229 € 198 € 206 €

Felnőtt bérlettel rendelkező utas kíséretében legfeljebb kettő 12 év alatti gyermek ingyen utazhat. További gyermekek részére ifjúsági bérletet kell váltani. 4 év alatti gyermekek számára nem szükséges bérletet váltani, kivéve, ha külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyet foglalnak el.

Amennyiben Olaszországra szóló Interrail bérlettel rendelkezik és az oda-, illetve a visszautazás vonattal történik, a magyarországi kiindulási, illetve célállomás és az olasz határ között nemzetközi menetjeggyel kell rendelkeznie!

Figyelem! Az olasz távolsági vonatok többségére a helybiztosítás az Interrail bérlet mellé is kötelező! Kérjük, időben gondoskodjon helyjegye megváltásáról!

Az almenükben célállomásonként csoportosítva többet is megtudhat az Olaszország felé igénybe vehető átszállásos eljutásokról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és az egyes helyszínek nevezetességeiről!

Hasznos linkek

Az Olasz Vasút (Trenitalia) honlapja

Turisztikai információk Olaszországról


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft