Olaszország

-Az itáliai „csizma” nem véletlenül álom-úticél sokak számára. Ez az a hely, ahonnan egy ősi birodalom, egy nagy vallás, és több meghatározó művészeti korszak, sőt, híres focicsapat is világhódító útjára indult. Élje át mindezeknek legfontosabb emlékeit a legeredetibb helyszíneken – tekintse meg a római polgárok és császárok által hátrahagyott városok és épületek maradványait, a katolikus egyház legfőbb központját és megannyi fontos szerzetesrend születési helyeit, Leonardo, Raffaello, Michelangelo és Tiziano festményeit illetve szobrait, Verdi és Puccini operáinak cselekményi helyszíneit, vagy az ősbemutatóiknak helyet adó operaházakat – vagy szurkoljon hazai pályán olyan csapatoknak, mint a Lazio vagy az AC Milan. Mindezekhez a hátteret tengerpartok, szőlővel teli hegyoldalak, ma is aktív vulkánok és alpesi hegycsúcsok is adják – s a látványtól megfáradva ugyanilyen autentikus módon adhatjuk át magunkat a jellegzetes olasz étkek, borok és a pihenés élvezetének is.

A dolce vita és a dolce far niente élvezete azonban már itthon is elkezdődhet, ha a vasúti utazás mellett dönt. Budapesttől Bécsig Európa egyik legmodernebb vonatával, a railjet-tel utazhat, onnan pedig Olaszország északi és középső részének több nagyvárosa is elérhető a kényelmet eleganciával és vendégszeretettel ötvöző éjszakai vonatokkal. Körülményes repülőtéri transzferek, országúti veszélyhelyzetek és parkolási gondok helyett a vonatokon kellemes álmot és reggelit is garantáló fekvőhelyes- és hálókocsik várják. A kedvezményes csatlakozó menetjegyeknek köszönhetően Velence, Verona és Milano már 39 €-tól, Róma, Firenze, Bologna és a tengerpart pedig már 49 €-tól elérhető.

Az alábbi linkeken tájékoztatást kaphat az egyes vonatok menetrendjéről, valamint az azokon igénybevehető komfortkategóriákról és árakról:

Velence

Róma, Firenze, Bologna, Pisa, Livorno

Milano, Verona

Amennyiben körutazást szeretne tenni Olaszországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a Trenitalia vonatain.

Figyelem! Az olasz távolsági vonatok többségére a helybiztosítás kötelező, kérjük, időben gondoskodjon helyjegye megváltásáról!

  1. osztály 2. osztály
felnőtt Senior ifjúsági felnőtt Senior ifjúsági
3 nap, 1 hónapon belül 185 € 167 € 148 € 118 € 106 € 87 €
4 nap, 1 hónapon belül 233 € 210 € 187 € 149 € 134 € 108 €
6 nap, 1 hónapon belül 311 € 280 € 249 € 199 € 179 € 141 €
8 nap, 1 hónapon belül 376 € 339 € 301 € 239 € 215 € 176 €

A felnőtt bérlettel utazók két 12 éven aluli gyermeket díjmentesen vihetnek magukkal. Senior bérletek 60 éves kortól válthatók.

Az Olaszországban érvényes belföldi menetrendekről és árakról a Trenitalia honlapján kaphat információkat (angol nyelven).

A Bécsben csatlakozó éjszakai vonatokról az Osztrák Vasutak (ÖBB) oldalát a www.oebb.at címen (német nyelven) többet is megtudhat. A Bécsből Olaszországba közlekedő vonatok menetrendje itt tölthető le.


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft