Nemzetközi utazással kapcsolatos aktuális tudnivalók

Külföldi utazása előtt kérjük, hogy mindenképpen tájékozódjon az egyes országokban érvényes szabályokról a Konzuli Szolgálat honlapján, különös tekintettel a beutazási korlátozásokra és feltételekre, beleértve az előzetes regisztráció, a kötelező karantén, vírusteszt, vagy védőoltás, illetve a viselendő maszkok követelményeit. Amennyiben utazása ezek nem teljesítése miatt hiúsul meg, a nemzetközi menetjegyek visszatérítése vagy kártérítés nem kérhető.

Nemzetközi forgalom ideiglenes korlátozásai

Kérjük, hogy a pontos menetrendet utazása előtt a menetrendi keresőben ellenőrizze! Az aktuális vágányzárakról Vágányzárak oldalunkon tájékozódhat.

Korlátozások a vonatok közlekedésében:

Ausztria, Németország, Svájc felé

A (Kolozsvár/Nagybánya-)Debrecen-Budapest-Bécs közötti, Budapestről Bécsbe 14:40-kor, Bécsből 10:40-kor induló járat nem közlekedik.

Zürichbe és Münchenbe éjszaka hálókocsi nem közlekedik, Berlinbe éjszaka csak ülőkocsi jár.

Szlovákia, Csehország és Lengyelország felé

Prágába és Varsóba éjszaka fekvőhelyes kocsi nem közlekedik!

Budapest és Kassa között mindkét irányban csak az alábbi vonatok közlekednek:

- Budapestről 6:30 és 18:30-kor

- Kassáról 6:02 és 18:02-kor

Románia felé

- Nagyvárad, Kolozsvár és a Székelyföld felé továbbra is csak az éjszakai Corona InterCity közlekedik, hálókocsi nélkül

- Debrecen-Szatmárnémeti-Nagybánya, Debrecen-Nagyvárad és Mátészalka-Nagykároly között továbbra sincs személyforgalom

Ukrajna, Szerbia és Horvátország felé

- Munkácsra a közvetlen nappali járatok nem közlekednek

- Budapest és Zágráb valamint Kelebia és Szabadka között csak a délutáni vonatpár jár

A nemzetközi vonatokra a menetjegyek és bérletek teljes kínálata elérhető. Visszaváltásuk az általános szabályok szerint lehetséges.

Interrail bérletek visszaváltása

A fel nem használt bérletek érvénytartalmuk kezdete után és akciós áron vásárolva (utóbbi bérleteknél 15% kezelési költséggel) is visszaválthatók, illetve valamennyi bérlet cserélhető.

A visszaváltás – a linkre kattintva letölthető – visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével kérhető. A kitöltött nyomtatvány bármely pénztárban, ügyfélszolgálati irodában beadható, vagy az Ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre postán is elküldhető.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 350 Ft