Nemzetközi utazással kapcsolatos aktuális tudnivalók

Külföldi utazása előtt kérjük, hogy mindenképpen tájékozódjon az egyes országokban érvényes szabályokról a Konzuli Szolgálat honlapján, különös tekintettel a beutazási korlátozásokra és feltételekre, beleértve az előzetes regisztráció, a kötelező karantén, vírusteszt, vagy védőoltás, illetve a viselendő maszkok követelményeit. Amennyiben utazása ezek nem teljesítése miatt hiúsul meg, a nemzetközi menetjegyek visszatérítése vagy kártérítés nem kérhető.

Korlátozások a vonatok közlekedésében:

  • Mátészalka-Nagykároly között nincs személyforgalom.
  • Kelebia és Szabadka között csak a délutáni vonatpár jár.

A nemzetközi vonatokra a menetjegyek és bérletek teljes kínálata elérhető. Visszaváltásuk az általános szabályok szerint lehetséges.

A fel nem használt Interrail bérletek érvénytartalmuk kezdete után és akciós áron vásárolva (utóbbi bérleteknél 15% kezelési költséggel) is visszaválthatók, illetve valamennyi bérlet cserélhető.

A visszaváltás – a linkre kattintva letölthető – visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével kérhető. A kitöltött nyomtatvány bármely pénztárban, ügyfélszolgálati irodában beadható, vagy az Ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre postán is elküldhető.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 360 Ft