Luxemburg

Luxemburg vonattal

Kis ország nagyvonalú látványosságokkal

Luxemburg kis mérete ellenére is több különleges vidékkel várja látogatóit. Az északi hegyvidék, a Mosel menti szőlőskertek és a „vörös föld” ipari műemlékei határán találhatjuk meg a hasonló nevű fővárosát, amely az egységes európai szellemiség mellett a büszke önállóság jelképe is sziklára épült belvárosával.

START Europa jegyekkel két átszállással – Bécsben és Koblenzben – akár egyetlen nap alatt is eljuthatunk Luxemburgba, de a jegy érvényessége azt is lehetővé teszi, hogy útközben valamelyik városban töltsük az éjszakát.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

 luxemburg_terkep.jpg A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa LU

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és luxemburgi állomás között, vonathoz kötött, nem visszaváltható.

Budapestről 2. osztályon 52 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa jeggyel utazó felnőttenként legfeljebb  három, 6 és 15 év közötti gyereknek)

A 2023. december 10-től érvényes visszaváltható jegyek START Europa Plus néven kaphatók!

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás, válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt..

TOVÁBB A JEGYVÁSÁRLÁSRA

Interrail

Ha körutazást tervez Luxemburgban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 127 €-tól, ifjúsági bérletek 110 €-tól (Belgiumban és Hollandiában is érvényesek).

Az oda-, és visszautazáshoz a Luxemburgon kívüli szakaszra nemzetközi jegyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges!

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.