Kijev

Múlt és jelen csillogása egy városban

-Az orosz államiság első nagy birodalmának névadója ma Ukrajna fővárosaként áll a hatalom középpontjában. Az ukrán zászló és címer színei a város egyik legszebb műemlékén a Szent Mihály-templomon kék falain és arany kupoláin is fellelhetőek. A templomtornyok arany sziluettjét azonban a két Világörökség-templom, a Szent Szófia székesegyház és a Pecserszkaja Lavra kolostortemplom teteje is gazdagítja, a kék szín pedig a Szentpétervár arculatát meghatározó építész, Rastrelli munkáját is dícsérik a Mariinszkij-palota és a Szent András-templom falain.

Kijev nagyságát szépen bizonyítják a város főutcájának a Kresatyk-nak hatalmas házai, és a hasonló stílusban fogant Függetlenség tere, illetve az ’50-es évek szocreál monumentalizmusát tükröző metróállomások – valamint a város folyója, a csak „széles”-ként emlegetett Dnyeper, és a város több ezer gesztenyefája is. A hatalmasság helyett azonban elmerülhetünk a finom részletekben is, a Kimérás-ház állatfiguráit vagy a Hanyenko-villa műgyűjteményeit csodálva, de a Podol bohém világában is. S mindezt ellenpontozva választhatjuk a komor idők tanúit is a Nagy Honvédő Háború kiállításán, illetve a Csernobil-múzeumban. Kijevben azonban csak a látványok és a programok sokasága sugárzó – és egyben látogatásra csábító!

Az ukrán főváros kínálta látványosságokhoz kényelmesen, és kedvező áron utazhat Budapestről a Latorca nemzetközi gyorsvonat közvetlen hálókocsijával, az év minden napján. A hangulatos és kényelmes, ágyneművel és mosdóval felszerelt egy- két vagy háromágyas fülkékben kellemesen töltheti az éjszakáját, és még az eltérő ukrán nyomtávolság sem okoz gondot. A vonat közvetlenül Kijev belvárosának szélére érkezik, ahonnan a szállások metróval, vagy más tömegközlekedési eszközökkel is könnyen elérhetők.

Menetrendek és árajánlatok

34 Latorca 49
7:23 Budapest-Nyugati 18:37
7:29 Zugló 18:28
7:37 Kőbánya-Kispest 18:20
8:38 Szolnok 17:20
9:51 Debrecen 16:05
10:31 Nyíregyháza 15:30
12:23 Záhony 13:37
7:43 Kijev 20:22

A járat részletes menetrendje és magyarországi kocsiösszeállítása itt érhető el.

A vonaton közvetlen forgalomban kizárólag hálókocsik közlekednek, a menetjegyhez hálókocsijegy váltása is kötelező. Az egyes komfortkategóriákban érvényes menetdíjak Budapestről Kijevbe a következők:

  Menetjegy osztálya: Menetjegy ára egy útra Menetjegy ára oda-vissza hálókocsijegy ára egy útra
3 ágyas fülke (Tourist) 2. osztály 45,20 € 90,40 € 19 €
2 ágyas fülke (Double) 2. osztály, 44,20 € 90,40 € 29 €
1 ágyas fülke (Single) 1. osztály 67,80 € 135,60 € 58 €

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft