Kedvezményes globáldíjas jegyek

Döntsön időben utazása mellett, és spóroljon a jegyáron – így  ajánlhatók a kedvezményes globáldíjas menetjegyek, amelyek számos európai nagyvárosba, több nappali és éjszakai vonatra is megválthatók. Ezek a jegyek minden esetben magukban foglalják a helybiztosítást is, erre utal a "globáldíjas" elnevezés. További fontos jellemzőjük, hogy minden esetben konkrét vonathoz és naphoz kötöttek, valamint minden napra és vonatra csak korlátozott mennyiségben kaphatók.

A kedvezményes globáldíjas menetjegyeket az igénybe vett vonatoktól és a célállomásoktól függően SparSchiene, SparDay, SparNight, Fortuna vagy Berlin/Dresden/Frankfurt/Hamburg/München/Stuttgart Spezial néven árusítjuk.

Egyes vonatokra az egész kedvezményes mennyiség ugyanazon az áron váltható meg, míg más járatokra csak a jegyek egy részét kínáljuk a legolcsóbb áron, utána egy vagy több fokozatban, lépcsőzetesen emelkedik a fizetendő összeg,  de a normál árnál még így is kedvezőbben vásárolhatja meg ezeket a jegyeket. Bizonyos viszonylatokon ezek a menetjegyek csak elővételben kaphatók, a vonat indulásának napján már nem.

Ülőhelyes kocsikba a kedvezményes globáldíjas menetjegyek Ausztriába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba, Svájcba és Szlovéniába történő utazás esetén mindkét kocsiosztályra rendelkezésre állnak, míg Horvátországba, Romániába és Szlovákiába kizárólag csak 2. osztályra. A kedvezményes globáldíjas jegyek egyes éjszakai vonatok háló- vagy fekvőhelyes kocsijaira is elérhetők, különböző helybiztosítási kategóriákban.

A kedvezményes globáldíjas menetjegyekből gyermekkedvezményt nem biztosítunk – ez azonban természetesen nem zárja ki azt, hogy gyerekek is utazhassanak vele.

A kedvezményes globáldíjas jegyek  cseréje és visszatérítése nem lehetséges! Kérjük, ilyen jegy vásárlása előtt körültekintően szíveskedjen utazását megtervezni, mivel a jegy csak adott nap adott vonatára érvényes, más vonatra még azonos napon belül sem!

A kedvezményes globáldíjas menetjegyek egyes esetekben átszállásos utazások esetén is elérhetők. A Bécsből induló, Hamburgba, Frankfurtba, Milánóba, Rómába, Velencébe és Livornóba közlekedő EuroNight / nightjet vonatokra magyarországi vásárlás esetén is kaphatók ilyen jegyek, amelyek mellé, a Budapest és Bécs közötti utazáshoz, csatlakozó kedvezmény is igénybe vehető. A Németországba szóló Spezial és SparNight jegyekhez pedig úgynevezett Add-On-Tarif menetjegyek válthatók, amelyekkel további német célállomások érhetők el a távolságtól függő kedvező áron.

Az Ajánlatok országonként menüpontban található oldalakon részletes információkat kaphat az elérhető úti célokról, valamint az adott célállomásra váltható kedvezményes globáldíjas menetjegyek áráról. Ezeken az oldalakon arra vonatkozóan is talál információt, hogy ezeknek a jegyeknek az elfogyta esetén – vagy amennyiben rugalmasabb megoldást keres – milyen egyéb kedvező ajánlatokat kínálunk.