Kedvezményes globáldíjas jegyek

Döntsön időben utazása mellett, és spóroljon a jegyáron – így  ajánlhatók a kedvezményes globáldíjas menetjegyek, amelyek számos európai nagyvárosba, több nappali és éjszakai vonatra is megválthatók.

A kedvezményes globáldíjas menetjegyeket az igénybe vett vonatoktól és a célállomásoktól függően SparSchiene, SparSchiene-Fortuna, SparDay, SparNight vagy Spezial néven árusítjuk.

Ezek a jegyek minden esetben magukban foglalják a választott kocsitípusba szóló helybiztosítást is, erre utal a "globáldíjas" elnevezés. További fontos jellemzőjük, hogy minden esetben konkrét vonathoz és naphoz kötöttek, valamint minden napra és vonatra csak korlátozott mennyiségben kaphatók.

Egyes vonatokra az egész kedvezményes mennyiség ugyanazon az áron váltható meg, míg más járatokra csak a jegyek egy részét kínáljuk a legolcsóbb áron, utána egy vagy több fokozatban, lépcsőzetesen emelkedik a fizetendő összeg. Bármelyik esetről is van szó, a standard árnál mindenképpen kedvezőbben vásárolhatja meg ezeket a jegyeket.

Ülőhelyes kocsikba a kedvezményes globáldíjas menetjegyek mindkét kocsiosztályra rendelkezésre állnak, amennyiben Ausztriába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba, Svájcba vagy Szlovéniába utazik. Horvátországba, Romániába és Szlovákiába történő utazáshoz kizárólag 2. osztályra értékesítünk ilyen jegyeket.

A kedvezményes globáldíjas jegyek egyes éjszakai vonatok háló- vagy fekvőhelyes kocsijaira is elérhetők, különböző helybiztosítási kategóriákban.

Bizonyos vonatokra a kedvezményes globáldíjas jegyek csak elővételben kaphatók, a vonat indulásának napján már nem.

Ezekből a jegyekből további kedvezményt (pl. gyermekkedvezményt) nem biztosítunk, ez azonban természetesen nem zárja ki azt, hogy az egyéb kedvezményre jogosultak is utazhassanak vele.

A kedvezményes globáldíjas jegyek  cseréje és visszatérítése nem lehetséges! Kérjük, ilyen jegy vásárlása előtt körültekintően szíveskedjen utazását megtervezni, mivel a jegy csak adott nap adott vonatára érvényes, más vonatra még azonos napon belül sem!

A kedvezményes globáldíjas menetjegyek bizonyos úti célokra átszállásos eljutások esetén is elérhetők.

A Bécsből induló, Hamburgba, Frankfurtba, Milánóba, Rómába, Velencébe és Livornóba közlekedő Nightjet vonatokra magyarországi vásárlás esetén is kaphatók ilyen jegyek, amelyek mellé, a Budapest és Bécs közötti utazáshoz, csatlakozó kedvezmény is igénybe vehető. A Németországba szóló Spezial és SparNight jegyekhez úgynevezett Add-On-Tarif menetjegyek válthatók, amelyekkel további német célállomások érhetők el a távolságtól függő kedvező áron.

Az Ajánlatok országonként menüpontban található oldalakon részletes információkat kaphat az elérhető úti célokról, valamint az adott célállomásra váltható kedvezményes globáldíjas menetjegyek áráról.

Ezeken az oldalakon arra vonatkozóan is talál információt, hogy ezeknek a jegyeknek az elfogyta esetén – vagy amennyiben rugalmasabb megoldást keres – milyen egyéb kedvező ajánlatokat kínálunk.