Hollandia

Hollandia

A vízek királysága

Hollandiát járva sok helyen meggyőződhetünk róla, milyen fontos szerepet játszott a víz a nemzet életében. Az egykori távol-keleti kereskedelem jövedelméből épült városokat is csatornák sokaságai szelik át – köztük a két fővárost, Amszterdamot és Hágát is, ahol világhírű festmények várnak ránk a múzeumokban. Dönthetünk az arnhemi skanzen vagy Utrecht vasúti múzeuma mellett is, a vidéket járva pedig gyönyörködhetünk a tengertől elvett szárazföldeken virágzó tulipánokban, vagy felkereshetjük a híres sajtpiacokat, és Európa legnagyobb kikötőjét, Rotterdamot is.

Bécsből Amszterdamba mindennap indul éjszakai vonat, kedvező csatlakozással Budapestről. START Europa jegyekkel két átszállással – az első Bécsben vagy Münchenben, a második Frankfurtban vagy Kölnben lehet – akár egyetlen nap alatt is eljuthat Utrecht-be és Amszterdamba, ahonnan minden nagyobb város elérhető csatlakozó vonatokkal, de a jegy érvényessége azt is lehetővé teszi, hogy útközben valamelyik városban töltse az éjszakát.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

hollandia_terkep.jpg A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa NL

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és holland állomás között, vonathoz kötött, nem visszaváltható.

Budapestről 2. osztályon 66 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa jeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 év közötti gyereknek)

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás, válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

TOVÁBB A JEGYVÁSÁRLÁSRA

Nightjet Plus

A Bécs és Amszterdam közötti éjszakai vonaton aktuálisan elérhető árakról és kedvezményekről pénztárainkban, vagy a www.nightjet.com oldalon kaphat információt, ahol jegyeket is vásárolhat. A Magyarország és Bécs közötti csatlakozó utazásra pénztárainkban felnőtteknek 20 €, gyerekeknek 5 €-ért vásárolhatók Nightjet Plus jegyek (visszaútra is). 

Interrail

Ha körutazást tervez tenni Hollandiában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 127 €-tól, ifjúsági bérletek 110 €-tól (Belgiumban és Luxemburgban is érvényesek).

Az oda-, és  visszautazáshoz a Hollandián kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges! Az éjszakai járatra ülőkocsin is kötelező a helyfoglalás.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.