Franciaország

Franciaország vonattal

Az igazi "c'est la vie" élmény

Égbe nyúló hegycsúcsok, napsütötte tengerpart, a végtelen óceán látványa, várakkal és kastélyokkal teli erdők – Franciaország tájai nem véletlenül adtak ihletet megannyi regényhez, filmhez és festményhez is. A főváros, Párizs és környéke ugyanígy számos történelmi eseménynek és művészeti mozgalomnak volt kulisszája, ahol az Eiffel-torony, a Champs-Elysée, a Notre Dame, a Montmartre vendéglői vagy Versailles kastélya csak néhány a látnivalók sokasága közül.

Bécsből Párizsba hetente háromszor – hétfőn, csütörtökön és szombaton – indul éjszakai vonat, kedvező csatlakozással Budapestről. A járat Párizsból kedden, pénteken és vasárnap indul vissza Bécsbe.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

franciaorszag_terkep.jpg

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

Nightjet Plus

A Bécs és Párizs közötti éjszakai vonaton aktuálisan elérhető árakról és kedvezményekről pénztárainkban, vagy a www.nightjet.com oldalon kaphat információt, ahol jegyeket is vásárolhat. A Magyarország és Bécs közötti csatlakozó utazásra pénztárainkban felnőtteknek 20 €, gyerekeknek 5 €-ért vásárolhatók Nightjet Plus jegyek (visszaútra is).

Interrail

Ha körutazást szeretne tervez Franciaországban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 153 €-tól, ifjúsági bérletek 133 €-tól.

Az oda-, illetve a visszautazáshoz a Franciaországon kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges! A TGV-kre és az éjszakai járatra ülőkocsin is kötelező a helyfoglalás.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.