Fedélzeti vendéglátás

Étkezőkocsi

A vasúti utazás során az étkezés is élménnyé válhat, hiszen az étkezőkocsikban éttermi környezetben, terített asztalnál fogyaszthatja el a kiválasztott ételeket és italokat.

A magyarországi nemzetközi vonatokban közlekedő étkezőkocsik a hazai vagy a környező országokra jellemző étel- és italkínálattal várják utasaikat az út során. A különféle hideg- és meleg ételek mellett italok és kisebb harapnivalók – szendvicsek, valamint édes és sós rágcsálnivalók – is kaphatók. Utóbbiak  számos étkezőkocsin a bisztrószakaszban, vagy pedig a vonatot kézikocsival végigjáró felszolgálótól megvásárolva akár az ülőhelyen is fogyaszthatók.

A Pozsony – Brno – Prága útvonalú Metropolitan EuroCity vonatokban cseh étkezőkocsik kínálatából válogathat, az Ausztria, Németország és Svájc felé közlekedő Railjet xpress vonatok mindegyike pedig a modern osztrák konyha különféle fogásaival várja Önt.

Railjet étkezőkocsi     Cseh étkezőkocsi

A társvasutak üzemeltetésében közlekedő étkezőkocsik étlapjai:

Railjet xpress vonatok étlapja Ausztria, Németország, Svájc felé

Metropolitan EuroCity vonatok étlapja Szlovákia, Csehország felé

Étkezőkocsik a MÁV-START/Utasellátó üzemeltetésében

Étkezőkocsi

Az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsik Szlovákián és Csehországon át Németország, illetve Lengyelország felé közlekednek a Hungária és a Báthory EuroCity vonatokban.

Ezek a járataink kellemes lehetőséget biztosítanak a magyar konyha közkedvelt ízeinek út közbeni élvezetére. Étlapunkon egyaránt szerepelnek levesek, készételek, frissensültek, saláták és desszertek, valamint hideg és meleg reggelik is.

Aki nem csak az ételek közt szeretné hazánk ízeit felfedezni vagy idegenben is részesülni belőle, minőségi magyar borok és pálinkák közül is válogathat – mindehhez pedig olyan szép tájak látványa is társul, mint az Elba völgye vagy a Dunakanyar.

Amennyiben csak egy italra, vagy egy kisebb harapnivalóra vágyik, az étkezőkocsikban ezt is kellemes körülmények közt fogyaszthatja el.

A linkre kattintva megtekintheti az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsik étlapját.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 325 Ft