Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Torlódás az autópályán, vezetéssel járó stressz és kényelmetlen ülések? Hosszú repülőtéri transzferek, várakozások és kellemetlen csomagkorlátozások? Válassza inkább közvetlen éjszakai vonatunkat. Az Adria IC egyenesen a tengerpartra, Split központjába, az óváros és a kikötő közelébe érkezik, légkondicionált, csendes futású kocsijaiban pedig mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szolgáltatást, akár a kedvező ár, akár a minőség a legfontosabb . Kényelmes alvás, kulturált étkezési lehetőség – és az éjszakai utazásnak köszönhetően még több nyaralással tölthető idő!

Tovább a jegyvásárlásra

Utazzon kényelmesen, éjszaka, vonattal!

AdriaA Budapest és Split közötti 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, így az utazás nemhogy fárasztó, hanem egyenesen pihentető. Este a balatoni táj ringatja álomba az utast, éjjel a Dinári-hegység erdeinek illata szűrődik be az ablakon, reggel pedig a szédítő hegyoldalak mögül felbukkanó Adria látványára ébredhetünk. Nem kell a dugóban araszolni, nem kell tartani a balesetektől, sem a repüléssel járó hosszadalmas ellenőrzési folyamatoktól, vagy a csomagok után fizetendő különdíjaktól. Splitben a vasútállomás közvetlenül a tengerparton, az óváros falainál, a kikötő közelében található. A kényelmes, és biztonságos, alvással töltött utazási lehetőség csak egy ok arra, hogy éjszakai vonatunkat válassza, hiszen így a nyaralás első és utolsó napja is teljesértékűvé válik – ráadásul a környezet védelméhez is hozzájárul.

Adria IC

A vonat június 10. és szeptember 24. között közlekedik, a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal:

 • Előszezonban (június 10-19-ig) Budapestről kedden és pénteken, Splitből szerdán és szombaton indul.
 • Főszezonban (június 19. és augusztus 29. között) Budapestről kedden, pénteken és vasárnap, Splitből hétfőn, szerdán és szombaton indul.
 • Utószezonban (augusztus 29-től szeptember 24-ig) Budapestről kedden és pénteken, Splitből szerdán és szombaton indul.

Menetrend és megállási helyek

1204

 

1205

18:45

Budapest-Keleti

9:35

19:01

Budapest-Kelenföld

9:16

19:43

Székesfehérvár

8:27

20:27

Siófok

7:47

20:33

Zamárdi

7:41

21:00

Fonyód

7:17

21:18

Balatonszentgyörgy

6:55

21:59

Nagykanizsa

6:14

22:55

Gyékényes

5:49

5:58

Knin

20:48

6:54

Perković

19:38

7:44

Kaštel Stari

18:54

8:07

Split predgrađe

18:33

8:12

Split

18:27

Adria IC

Szolgáltatások a vonaton

Vonatunkon mindenki megtalálhatja a igényeinek és a pénztárcájának megfelelő, de minden esetben magas színvonalú szolgáltatást. A családoknak, baráti társaságoknak a fekvőhelyes kocsik 4 vagy 6 ágyas fülkéi jelentenek kedvező árú, de mégis kényelmes és biztonságos alvási lehetőséget, míg a párokat és a kisebb családokat az 1-3 ágyas hálókocsi-fülkékben egy különleges gördülő szállodai szoba élménye várja. Minden utasunkat este ásványvízzel, reggel pedig meleg itallal és reggelivel várjuk – a hálókocsiban utazók pedig több féle reggeli menü közül választhatnak, melyet az étkezőkocsiban is elfogyaszthatnak. Valamennyi fülkénk légkondicionált és konnektorokkal is felszerelt. A kocsik kísérői a teljes út során gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról, és tőlük kedvező áron további ételek és italok is vásárolhatók.

A vonat étkezőkocsival közlekedik, ahol meleg vacsorával és reggelivel, valamint széleskörű italválasztékkal várjuk utasainkat. Az étkezőkocsi az út során végig nyitva tart, ezért kiváló helyszín lehet késő esti beszélgetésekre az aludni szándékozó utastársak zavarása nélkül.

Adria

 • 50-90.2 sorozatú fekvőhelyes kocsiA fekvőhelyes kocsiban 4 és 6 ágyas fülkék állnak rendelkezésre, amelyek egyben és egyénileg, más utasok mellé is foglalhatók. A fülkékben férfiak és nők vegyesen kapnak helyet, de korlátozott számban női fülkék is foglalhatók.
 • A fülkékben ágyneműt (lepedő, párna, párnahuzat, takaró) biztosítunk, amellyel az utasoknak kell megágyazniuk.
 • Az utasokat este ásványvízzel, reggel pedig meleg itallal és egyszerű reggelivel várjuk.
 • A kocsik kísérői a teljes út során gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról, tőlük kedvező áron ételek és italok is vásárolhatók.

AdriaAdria

 

Adria

 • 71-91.0 sorozatú hálókocsihálókocsik 1, 2 vagy 3 ágyas, magasabb kényelmet és fedélzeti ellátást nyújtó fülkéi a nagyobb magánszféra érdekében egyben is megvásárolhatók, de az egyedül utazók közös fülkéket is foglalhatnak, amelyekben férfiak és nők külön kapnak helyet. A legtöbb fülke között egy kinyitható ajtó is található, amellyel nagyobb családoknak és csoportoknak sem kell lemondani az együtt utazásról és a hálókocsi kényelméről – de két utas részére foglalva még egy valódi lakosztály is kialakítható így.
 • A fülkékben mosdókagyló is található, amelyhez tisztasági csomagot is biztosítunk.
 • A hálókocsi utasait már az induláskor vetett ággyal várjuk.
 • Utasainknak este ásványvizet, valamint üdvözlő édességet és italokat kínálunk, reggel pedig meleg italt és bőséges reggelit, amely a fülkében vagy az étkezőkocsiban is elfogyasztható.
 • A kocsik kísérői a teljes út során gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról, tőlük kedvező áron ételek és italok is vásárolhatók.

AdriaAdria

Menetjegyek és árak

Személyenként és irányonként:

 

Fekvőhelyes kocsi

Hálókocsi

6 ágyas fülkében

4 ágyas fülkében

3 ágyas fülkében (Triple)

2 ágyas fülkében (Double)

1 ágyas fülkében (Single)

Adria Promo menetjegyek (legkedvezőbb ár, korlátozott számban)

felnőtteknek

43 €

49 €

56 

69 €

99 €

gyerekeknek (6-14 éves korig)

15 €

21 €

28 €

41 

-

Adria Flex (visszaváltható)

felnőtteknek

58 €-tól

59 €-tól

66 €-tól

79 €-tól

109 €-tól

gyerekeknek (6-14 éves korig)

25 €

31 €

38 €

51 €

-

Tovább a jegyvásárlásra

Felhasználási feltételek

 

Adria Promo

Adria Flex

Érvényességi idő

a jegyen feltüntetett nap

a jegyen feltüntetett nap

Vonathoz kötöttség

a jegyen feltüntetett vonatra

a jegyen feltüntetett vonatra

Kocsiosztály

a jegyen feltüntetett komfortkategória

a jegyen feltüntetett komfortkategória

Magasabb kocsiosztály igénybevétele

azonos komfortkategórián (fekvő, háló) belül lehetséges

lehetséges

Útmegszakítás

nem lehetséges

nem lehetséges

Visszaváltás

nem lehetséges

a vonat indulási napja előtt lehetséges (10-50% kezelési költséggel)

Gyerekkedvezmény

6-14 éves korig a megadott árakon (6 éves kor alatt, külön hely nélkül ingyenes)

6-14 éves korig a megadott árakon (6 éves kor alatt, külön hely nélkül ingyenes)

Megvásárolható

MÁV-START és GySEV pénztárak és a jegy.mav.hu oldalon 

MÁV-START és GySEV pénztárak és a jegy.mav.hu oldalon 

Különleges ajánlatok

 • Családi fülke: a gyerekekkel utazók a készlet erejéig saját fekvőhely-fülkéket is foglalhatnak 179 €-ért! A családi fülkét 2-6 utas veheti igénybe, melyből 1-4 fő utas lehet gyermek, és 1-4 fő utas felnőtt.
 • Privát fülke: 4-6 utas is vásárolhat saját fülkét, már 209 €-tól!
 • START Klub kártyák tulajdonosai (START Klub 50%/Bónusz/VIP) a jegyeket bármikor megvásárolhatják kedvezményes áron!  6 ágyas fülkében már 73 € vagy 53 €-tól. Bővebb információért keresse utazásszervező kollégáinkat az ország bármely pontján. 

Interrail bérletekkel utazóknak az alábbi felárakat kell megfizetni irányonként:

 

Fekvőhelyes kocsi

Hálókocsi

  6 ágyas fülkében 4 ágyas fülkében 3 ágyas fülkében (Triple) 2 ágyas fülkében (Double) 1 ágyas fülkében (Single)
Mindkét országban érvényes bérletekkel 28 € 34 € 41 € 54 € 84 €
Csak az egyik országban érvényes bérlettel 53 € 59 € 66 € 79 € 109 €

A vonaton állatok és kerékpárok nem szállíthatók!

A menetjegyek a MÁV-START és a GySEV nemzetközi menetjegyeket árusító pénztárai mellett a jegy.mav.hu oldalon, akár regisztráció nélkül is megvásárolhatók. Az interneten vásárolt jegyek kinyomtatva és a MÁV alkalmazásból bemutatva is használhatók utazásra.

Továbbutazási lehetőségek

Knin-ből Zadar vonatpótló buszokkal, Perković-ból Šibenik csatlakozó vonatokkal érhető el, ezek menetrendjei a horvát vasút menetrendi keresőjében találhatók meg.

A Split-ből a környező szigetekre (Brač, Hvar, Komiža, Korčula) közlekedő kompok menetrendjei a Jadrolinija hajózási társaság honlapján találhatók meg.

Kaštel Stari állomásról a népszerű Trogir is elérhető autóbusszal vagy taxival.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 380 Ft