Ülőkocsi

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2015. november 16. hétfő, 21.15

kocsibelsőA nappali forgalomból ismert 2. osztályú ülőkocsik az éjszakai utazás legkedvezőbb árú, de legkevésbé kényelmes módját jelentik. A hagyományos hatszemélyes (a nyári vonatok egy részében nyolcszemélyes) fülkék és a termes kocsik minden további többletszolgáltatás nélkül közlekednek. Az ülőkocsikra valamennyi, az adott vonalra érvényes kedvezményes menetjegy és bérlet igénybevehető, emellett számos célállomásra válthatók SparNight menetjegyek – amelyek akár már 19 €-ért is biztosítják az eljutás lehetőségét – valamint globáldíjas menetjegyek. Egyes vonatokon a helybiztosítás is kötelező, melynek ára 3-5 € között változik.

Ülőkocsival az alábbi célállomásokra lehet eljutni éjszaka: Berlin, Drezda, München, Zürich, Prága, Varsó, Krakkó, Csíkszereda, Brassó, Bukarest, Belgrád, Szófia, valamint a nyári szezonban Split-be, Rijeka-ba és Burgas-ba is.

(A célállomások nevére kattintva további információkat kaphat az oda közlekedő vonatokról, az árakról és az érintett látványosságokról is.)