Bulgária

Bulgária

A tengerpart finom homokja és évszázadok szakralitása

Bulgária hegyei, a köztük megbúvó kolostorok, és a hegyek tetején, vagy éppen lábuknál fekvő városok miatt akkor is érdemes ellátogatni az országba, ha az arany homokú tengerpartokon véget ért a szezon, vagy éppen még el sem kezdődött. Aki hegyi és szakrális élményekre vágyik, Szófiától délre utazva eljuthat a Világörökség listájára felvett Rila-kolostorhoz, a bolgár egyházi élet legszebb és legnagyobb fellegvárába is.

Szerbia Románia Észak- Macedónia Törökország Görögország Szófia Burgasz Várna

Kiemelt ajánlataink

Várna
Fedezze fel a bolgár tengerpartot vonattal, Románián keresztül utazva!
Szófia
Egész évben várja Önt a bolgár főváros, bukaresti átszállással.

Jegytípusok bármely bulgáriai úti célra

Kedvezményes standard (NRT) menetjegyek

Bármely magyarországi és bármely bulgáriai állomás között megválthatók, Szerbián vagy Románián keresztüli oda-vissza utazás esetén. Az utazás mindkét irányban azonos tranzitországon keresztül kell történjen.

A kedvezmény mértéke a standard (NRT) menetdíjból a magyar, román és szerb szakaszra 50%, a bolgár szakaszra 30%.

Legalább 6 főből álló csoportok számára Románián keresztüli utazás esetén a magyar, román és bolgár szakaszra 50%-os kedvezmény érvényesíthető. Szerbián keresztüli utazásra a csoport tagjai az egyéni utasok számára elérhető kedvezményt vehetik igénybe.

Multilaterális kedvezmény

Bármely magyar, bolgár, cseh, lengyel, macedón, montenegrói, román, szerb, szlovák állomás közötti menetjegyek, amelyek az előbbi országokon kívül más országot nem érintő, tetszőleges útvonalú oda-vissza utazásokra válthatók meg. Az oda- és visszaút eltérő országokon keresztül is lehetséges.

A multilaterális kedvezmény keretében valamennyi részes ország vasútja 30%-os kedvezményt biztosít a standard (NRT) menetdíjból.

26 éven aluli fiatalok, valamint legalább 6 főből álló csoportok számára a multilaterális kedvezmény még nagyobb mértékű: előbbiek 40%-os, utóbbiak 50%-os kedvezményben részesülnek a standard (NRT) jegyárból.

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Bulgáriában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Bulgáriába az alábbi típusú és árú Interrail bérletek válthatók:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül  78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
5 nap, 1 hónapon belül 119 € 95 € 107 € 89 € 77 € 80 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

A fenti bérletek Bulgária területén a BDŽ vasúttársaság járataira érvényesek.

Az országba történő be-, illetve az onnan való visszautazáshoz a Bulgárián kívüli szakaszra nemzetközi menetjeggyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérletekkel kell rendelkezni.

Hasznos linkek

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft