Belgium

Belgium

Gazdag nyelvi és kulturális diverzitás

Belgium kettőssége nemcsak a nyelvben nyilvánul meg, hanem az ott átélhető hangulatokban is. A flamand részen a díszes kereskedőházak és a városokat átszelő csatornák idézik fel a holland szomszédságot, míg a vallon területeken az erdőkkel, parkokkal teli városokban dombtetőkre épült katedrálisok látványa a megragadó. Mindez pedig egyszerre találkozik össze a fővárosban, Brüsszelben, amely méltóan adja vissza Belgium és Európa mai sokszínűségét is.

Bécsből Brüsszelbe hetente háromszor – kedden, csütörtökön és vasárnap – indul éjszakai vonat, kedvező csatlakozással Budapestről. A járat Brüsszelből hétfőn, szerdán és pénteken indul vissza Bécsbe. START Europa jegyekkel két átszállással – az első Bécsben vagy Münchenben, a második Frankfurtban vagy Kölnben lehet – akár egyetlen nap alatt is eljuthat Liège-be és Brüsszelbe, ahonnan minden nagyobb város elérhető csatlakozó vonatokkal, de a jegy érvényessége azt is lehetővé teszi, hogy útközben valamelyik városban töltse az éjszakát.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

belgium_terkep.jpg

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa BE

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és belga állomás között, vonathoz kötött, nem visszaváltható.

Budapestről 2. osztályon

Liége, Brüsszel 57,00 €-tól

Antwerpen, Gent, Brugge, Charleroi 65,60 €-tól

Brüsszel, repülőtér 71,90 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa jeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 év közötti gyereknek)

A 2023. december 10-től érvényes visszaváltható jegyek START Europa Plus néven kaphatók!

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás, válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

TOVÁBB A JEGYVÁSÁRLÁSRA

Nightjet Plus

A Bécs és Brüsszel közötti éjszakai vonaton aktuálisan elérhető árakról és kedvezményekről pénztárainkban, vagy a www.nightjet.com oldalon kaphat információt, ahol jegyeket is vásárolhat. A Magyarország és Bécs közötti csatlakozó utazásra pénztárainkban felnőtteknek 20 €, gyerekeknek 5 €-ért vásárolhatók Nightjet Plus jegyek (visszaútra is).

Interrail

Ha körutazást tervez Belgiumban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 133 €-tól, ifjúsági bérletek 110 €-tól (Hollandiában és Luxemburgban is érvényesek).

Az oda-, és visszautazáshoz a Belgiumon kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges! Az éjszakai járatra ülőkocsin is kötelező a helyfoglalás.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.