Állatszállítás külföldre

Együtt utazna kedvencével külföldre? Kérjük, tekintse át az alábbi tájékoztatót az állatok nemzetközi vonaton való szállításáról.

Kutyák a vonatokon kizárólag pórázon és szájkosárral, vagy megfelelő zárható tároló dobozban szállíthatók, -menetjegy megváltása mellett. 

A kutyaszállításért az adott viszonylatra érvényes 2. osztályú normál menetdíj felét kell megfizetni. A CityStar menetjeggyel vagy tátrai kirándulójegyekkel utazók kutyájuk számára is megválthatják e menetjegyeket  50% kedvezménnyel.

A megfelelő igazolásokkal és megkülönböztető jelzéssel ellátott vakvezető és segítő kutyák díjmentesen, korlátozások nélkül szállíthatók.

Más kisméretű, nem veszélyes állatok (pl. macskák, madarak) szállítása nemzetközi forgalomban megfelelő, erre rendszeresített zárható tárolóeszközben, kézipoggyászként díjmentesen lehetséges.

Állatok, különösen kutyák szállítása nem minden országban, illetve nem minden kocsiosztályon és komfortkategóriában engedélyezett. A MÁV-START üzemeltetésében közlekedő háló- és fekvőhelyes kocsikban állatok szállítása nem megengedett, Magyarországon pedig 1. osztályú kocsiban kutyák nem, csak tárolóeszközben lévő egyéb állatok szállíthatók.

Egyes országokban az egy utas által szállítható állatok száma is korlátozott. Magyarországon nemzetközi forgalomban egy utas legfeljebb két élőállat szállítására használt tárolóeszközt vagy pórázon vezetett kutyát vihet magával. A részletes szabályokról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 355 Ft