Állandó kedvezmények

Ha úticélját a legkedvezőbb ár fogja meghatározni, vagy nem biztos abban, hogy a kényelmes és környezetbarát vasúti utazás valóban nem drága mulatság, akkor itt válogathat a különféle kedvezményes menetjegyek között. Ezek az ajánlatok az év minden napjára megvásárolhatók, némelyikük korlátlan mértékben, míg mások csak vonatonkénti korlátozott darabszámban. Az egyes kedvezménycsoportok a következők:

SparSchiene

A legkedvezőbb árú menetjegyek! Korlátozott számban, kizárólag adott napra és vonatra válthatók, cseréjük és visszaváltásuk nem lehetséges.

Oda-vissza utazásra érvényes jegyek

Ha a közép- és kelet-európai országokba a menetjegyét oda-vissza utazásra váltja meg, kevesebbet fizet, mintha külön-külön venné meg az oda- és a visszaútra szóló jegyet! Ezek a jegyek az érintett országok összes célállomásaira válthatók mindkét kocsiosztályra, egy hónapos érvénytartammal, csere, visszaváltás és útmegszakítás megengedett.

Viszonylati kedvezmények

Egyes környező országok fő- és nagyvárosaiba valamint üdülőhelyeire jóval nagyobb kedvezményes áron kínálunk menetjegyeket. Ezek kizárólag csak 2. osztályra válthatók, cseréjük és visszatérítésük általában korlátozott vagy kizárt, emellett pedig sok esetben csak az útvonalon járó közvetlen vonatokra érvényesek.

Kirándulójegyek

A kirándulójegyek cseh, román és osztrák nagyvárosokba, valamint egyes ausztriai üdülőhelykre vásárolhatók meg oda-vissza útra. Mivel csak négy napig érvényesek, így rövidebb, hétvégi jellegű utazásokra ajánljuk őket. Bécsbe és Prágába olyan kirándulójegy is kapható, amellyel a városi közlekedés is használható.

CityStar

A CityStar menetjegyek a kisebb csoportok - párok, családok, baráti társaságok - számára jelenti a legkedvezőbb megoldást, mivel csak az első utas fizet teljes árat, a többiek csak a felét, gyermekek pedig a negyedét. Az osztrák és egyes német CityStar-jegyeknél ráadásul a gyerekek szüleik vagy nagyszüleik társaságában ingyen utazhatnak.