Németország - Berlin, Drezda

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.02
A kultúra és művészet sokszínű városai
Elba menti Firenze, Spree menti Athén… Kelet-Németország két legnagyobb városa valóban méltó ahhoz, hogy a kultúra e két bölcsőjéhez hasonlítsuk őket. A német abszolutizmus és felvilágosodás emlékét idéző középületek, a második világháború sebhelyei, és a viszontagságos korok modernizmusa után mindkét város a legszebb műemlékek újjávarázsolásával, a modern építészet újításaival, és a kevésbé fényes múlt megőrzésével törekszik arra, hogy minden városrésze különleges élménnyel ajándékozza meg látogatóit.

A német fővárosba a legkedvezőbb eljutást a Metropol EuroNight biztosítja az eredeti Pozsony-Prága-Drezda útvonalon, amelyre már 29 €-tól kínálunk menetjegyeket. A vonatban a Cseh Vasutak Európa egyik legmodernebb hálókocsitípusát is közlekedtetik, amelynek légrugózása és lyukkártyával nyitható fülkeajtajai a lehető legnagyobb kényelmet és biztonságot garantálják. Egyes fülkék saját zuhanyozóval és WC-vel is rendelkeznek. Emellett tovább közlekednek a kevés pénzért is kulturált alvási lehetőséget biztosító fekvőhelyes kocsik, és a legolcsóbb megoldást jelentő ülőkocsik is. Az utazókat Pozsony és Brno éjszakai fényei kísérik álmai útjára, hogy másnap reggel a hajnali Elba-völgy látványa és az árban benne foglalt reggeli fogadja őket.

Aki azonban a nappali utazást választja, szintén élményekkel teli utazáshoz és kedvező árakhoz juthat a Dresden- és Berlin-Spezial menetjegyekkel. Ezeknek köszönhetően akár már 29 €-ért szemtanúi lehetünk a német történelem fél évezredét sokszínűen bemutató emlékeinek – s maga az utazás is élménnyé válik, a modern, légkondícionált kocsikkal közlekedő EuroCity vonatoknak köszönhetően. A napi két vonatpár mindegyikén közlekedik étkezőkocsi, amelyekben Brno látképe vagy az Elba-völgy sziklái szolgálnak kulisszául egy kellemes ebédhez vagy vacsorához.